Henkel Art.Award. 2011

Az orosz David Ter-Oganyan a 2011-es Henkel Art.Award. díj nyertese

A Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) immár tizedik alkalommal hirdette meg a Henkel Art.Award. díjat a régió 23 országában. Idén összesen 870 nevezés érkezett a művészeti díjra, amelyet egy orosz művész, David Ter-Oganyan nyert el. Az elismeréshez 7000 eurós pénzjutalom és két önálló
kiállítás megrendezésének lehetősége tartozik, így összértéke 35 000 euró.

Idén pontosan 870 fiatal művész alkotásait értékelte a múzeumi szakemberekből, műértőkből, elismert kurátorokból és galériatulajdonosokból álló nemzetközi zsűri. A pályázatokat elbíráló zsűri elnöke a MUMOK múzeum igazgatónője, Karola Kraus volt. A pályaművek értékelésében továbbá részt vett Lukasz Ronduda, a varsói Modern Művészeti Múzeum vezetője és Zdenka Badonivac, a ljubljanai művészeti múzeum, a Moderna Galerija igazgatója.

A szakértők az 1981-es, Rosztovi (Oroszország) születésű David Ter-Oganyant nevezték meg a díj nyerteseként. A győztesnek a 7000 eurós pénzjutalmon túl lehetősége lesz arra, hogy a MUMOK-ban, illetve a saját hazájában is egy önálló kiállítást rendezzen.

A Henkel Art.Award. díjat a MUMOK és a KulturKontakt Austria együttműködésével hirdeti meg és osztja ki minden évben a Henkel.