Alaptanterv

2014. november 5. – november 11.
MegnyitóOpening: 2014. november 4. 19:00
MegnyitjaRemarks by: Balázs Anna
KurátorCurator: Klima Gábor


A kiállítás kiindulópontja a tankönyvkiadás megváltozott feltételei, az állami monopólium megjelenése a tankönyvpiacon. A közreműködő alkotók az oktatás valamely területét kiválasztva reflektálnak a változó körülményekre, az állami oktatáspolitika új irányelveire. Az oktatás vagy a tanulás folyamata azonban tágabb értelmet nyer. A projekt aktualitások mentén haladva jut el univerzálisabb problémákig, a nevelés, tanulás, a hatalom természete és a mindenkori ellenállás örök kérdéséig.

A kiállításhoz kapcsolódó programok egy tanítási napot modelleznek. 45 perces előadások 15 perces szünetekkel. Tanóra a szerelemről, jóga óra jogásszal, ének-zene alapok, illetve makkfaragó kurzus.

Fiktív tankönyvkiadó, elképzelt iskola, nem létező oktatási rendszer. Soha össze nem ülő oktatási reformbizottság megvalósult és félkész projektjei. Félbeszakadt tanórák, cigi a wc-ben, bombariadó.

Közreműködők: Alpern Bernadett, Bartha Máté, Fischer Judit, Flohr Zsuzsi, Halász Dániel, Illés Zsófia Szonja, Molnár Ágnes Éva, Navratil Judit, Romhány Vera és Vera Nimova, Rudas Klári, Shandor Hassan, Szeleczki Rozi, Szemző Zsófia