Archívum X (A bőr)

2022. június 16. – június 30.
MegnyitóOpening: 2022. június 15. 19:00

A Stúdió Galéria kiállítóterében és pincéjében megvalósuló kiállítás középpontjában egy titokzatos bőr szerepel. A történet szerint a bőrt egy Mcatboy nevű elképzelt karakter vetette le magáról, aki Hollow 2018-as Phoenix című performanszában tűnt fel először. A multimédia installáció valamennyi eleme Mcatboy emlékeit őrzi a Phoenix néven rendezett spekulatív queer bulikból. A film a különböző Phoenix eseményeken készült felvételek keveréke, a vákuumzsákok pedig a performansz szereplőinek a jelmezeit őrzik. A bőr és a hozzá kapcsolódó karakter mindig elágazó, majd egyesülő történetét a láthatatlan szellemek leveléből ismerhetjük meg.

A bőrt körbeveszik Borsos Lőrinc és az általa meghívott, vendégalkotókkal kollaborációban megvalósuló spekulatív objektjei. Ezek az objektek a láthatatlan szellemek részleges fizikai megtestesülései. Az obskurus szobrok, amelyek egyaránt felidézik a sötétszobák, a fétis és a titkos közösségek világát, a végtelen, a kint/bent, a védekezés/támadás, a sötétség/fény, az entrópia, a reprezentáció és a mágia jelentései körül forognak. Hol kezdődik az individuum és mennyiben vagyunk a környezetünkből fakadó tényezők összessége?

Az Archívum X (A bőr) a Hollow Archívum című meta-projektjének az egyik fejezete, amely eddig még nem volt bemutatva Magyarországon. Az Archívum múltbéli és eljövendő konstrukciók olvasztótégelye, ahol a korábban keletkezett világok újakba szivárognak át, készen kapott és elképzelt valóságok metszéspontján szőve egy mindig változó, multilineáris narratívát.

Kiállítók: Hollow feat. Vass Csenge & Borsos feat. Nagy Eszter & Lőrinc feat. Ppillovv & Hang: Marquetant Tamás & Molnár András