foto(an)archív

2014. november 19. – november 27.
MegnyitóOpening: 2014. november 18. 19:00

Az anarchívum többféle, egymással interferáló tematikus csoportokra bontható: kiterjesztett fotográfia, tradicionális technikák, fotogram, camera obscura, narratív fotó, nagy formátum, posztfotográfia, privát gyűjtemények, prezentációs technikák, lightbox vagy monitor, digitális vagy analóg, objekt vagy installáció, könyv, fotó a neten, önreprezentáció, a nyilvános megjelenés történetei az (an)archívum felől.

A végleges “fénykép” egyfajta illusztráció. Azt az utat illusztrálja, ahogyan több-kevesebb sikerrel átbukdácsolt a fotográfus a technikai akadályokon. Tökéletes fénykép így nem is készíthető, hiszen csak a valósághoz közeli fényérzetet tudjuk a fénykép által visszaadni, nem is beszélve a felbontásról és az illúziókeltés egyéb hianyosságairól.
(A. Ádám József, 1998)

Kiállítók többek között: A. Ádám József, Bálint Bence, Balogh Emese, Becze Dóra, Bölcskey Miklós, Fodor Dániel János, Hajdu Zsolt, Kamondi Gabriella, Katona Norbert, Korponovics Roland, Mihályi Barbara, Murányi Mózes Márton, Ősz-Varga Szabina, Pers-Kovács Nóra, Péter Fanni, Pólya Zsombor, Semann Adrienn, Simon Zsuzsanna, Sós József, Zádor Tamás