Időhúzás

2020. november 15. – 2021. augusztus 22.
MegnyitóOpening: 2020. november 14. 16:00
KurátorCurator: Bódi Kinga
Kicsiny Balázs Időhúzás című kiállítása az első olyan tárlat, amely életműve valamennyi korszakának átfogó bemutatására vállalkozik. Egymás mellett láthatjuk a korai, az 1980-as évek második felében készült “sötét” festményeket az 1990-es évek jellegzetes “szenes munkáival” és a 2000-es évek óta készített, hol sokalakos, hol egyalakos “emberszabású” műalkotásaival.

Kicsiny alkotásaiban különféle foglalkozások és emberi helyzetek allegorikus dimenziójának vizsgálatára fókuszál. Eltérő időrétegeket sűrít össze egy-egy műben, így mutat rá az idő- és térbeli távolságok illékonyságára, illetve arra, ahogy a különböző korok egymásra épülve párbeszédben állnak egymással. Emberi jellemeket, filozófiai kérdéseket, nem egy esetben művészettörténeti toposzokat egyesít abszurd ikonográfiájú, figurális pózaiban, amelyek a befogadó szeme láttára válnak élethelyzetekké.

Megnyílhat-e megnyitó nélkül egy kiállítás? S ha online megnyílik, kinek, ha utána is zárva az ajtók? Nyilvánosság-e az online, és közönség-e a telefonon, laptopon követő? Egyáltalán: kiállítás-e így egy kiállítás? Úgy döntöttünk, hogy az eredeti tervek szerint, november 14-én 16 órakor kezdünk: megnyitjuk online az Időhúzást. A megnyitó itt megtekinthető.