Portfolió Összes

2006. február 8. – február 24.
MegnyitóOpening: 2006. február 7. 19:00
Három hetes portfólió kiállítást rendezünk a Stúdió Galériában, 2006. február 7. és 24. között. A kiállítás gondolata arra a helyzetre reflektálva született, hogy az FKSE közel 350 tagjának csak kis hányada tud megmutatkozni a Galériában, vagy a Stúdió szervezésében létrejövő éves kiállításokon. Mind a magán-, mind a nyilvános szakmai beszélgetések visszatérő témája, hogy miként választódnak ki a rendszeresen szereplő művészek, milyen kutatások vezetnek az egyes kiállítások résztvevőinek listájához.

A problémát más oldalról megközelítve adódik a kérdés: milyen tartalékok rejlenek a hazai fiatal szcénában, amelyektől a szakmai közeg felfrissítését, lokális és nemzetközi szinten is figyelmet keltő produkciókat várhatunk.

Célunk, hogy lehetőség szerint átfogó kép szülessen az FKSE képzőművészeinek aktuális tevékenységéről és szakmai érdeklődéséről. A kiállítással lehetőséget szeretnénk adni minden tagnak arra, hogy saját tevékenységérol hírt adhasson, és a többiek munkásságáról informálódhasson. Emellett alkalmat szeretnénk teremteni fiatal kurátoroknak, galeristáknak az eredményesebb tájékozódásra, kortársaik munkáinak tanulmányozására, segítséget nyújtva saját kutatásaik, projektjeik megvalósításához. Nem utolsó sorban olyan helyzetet szeretnénk teremteni, amelyben a képzőművészet iránt érdeklődő közönség rálátást kaphat egy generáció művészeinek szakmai érdeklődésére, elkötelezettségére.

A portfoliókat, és azokhoz kapcsolódó videó- illetve multimédiaalkotásokat, a Stúdió eddigi történetéről készült dia dokumentációkat és kiadványokat, egy installáció részeként tervezzük bemutatni, úgy, hogy az egyszerre teremtsen inspiratív élményt és biztosítson hozzáférést valamennyi munkához.

A kiállításon a kutatáshoz, böngészéshez megfelelő körülmények, tea és kávé várja majd a látogatókat. A projektet gyujtőmunkának tekintjük, amelynek eredményét (a tagok egyetértésével) weboldalunkon jelenítjük meg, ilyen módon frissítve on-line adatbázisunkat. (http://studio.c3.hu)

Koncepció: Keserue Zsolt és Vass Miklós