Szabadesés

2000. március 3. – április 2.
MegnyitóOpening: 2000. március 3. 18:00
KurátorCurator: Erdősi Anikó


A kiállításon részt vevő művészek a kortárs képzőművészet legfiatalabb képviselői, akiknek első jelentősebb csoportos bemutatkozása ez a kiállítás. Bemutatkozó jellege miatt nem terveztünk tematikus koncepciót, de a kiállításra készülő művek alapján úgy tűnik, hogy hasonló problémák foglalkoztatják a fiatal alkotókat.

A kortárs képzőművészetben a művészi médiumok soha nem tapasztalt gazdagsága, és azok összemosódása egyaránt jellemző. A tömegkultúra intenzív befolyása a képzőművészetre szintén rendkívül feltunő jelenség.

A kiállításon szereplő fiatal képzőművészeket is a rendelkezésükre álló médiumok korlátlannak tunő eszközkészlete inspirálja. Sokféleségüket, határaik átlépésének lehetőségét, egymásra vagy a megfigyelőre tett hatásukat vizsgálják, esetenként közvetlenebb, személyesebb, máskor cinikusabb, keményebb megfogalmazással. Vizuális környezetünk hol burkolt, hol nyíltan agresszív befolyására reagálnak munkáikkal. A jelenkor hazai tömegkultúrája illetve a globalizáció popkultúrájának műfajai más esztétikai élményekkel egyenrangúan épülnek be a munkákba.

Beszélgetés a művészekkel és meghívott vendégekkel: 2000. március 9. 18 óra