Szerintem többet ne beszéljünk

2022. október 7. – október 14.
MegnyitóOpening: 2022. október 6. 20:00
MegnyitjaRemarks by: Tillmann Ármin
KurátorCurator: Pszota Dalma

A kiállítás a vágyról szól, pontosabban a vágyakozásra való vágyakozásról. A szövegekkel és a térbe behozott objektekkel is operáló kiállítás témája a szerelem, pontosabban a sóvárgás a szerelemre: érzelmes témáján keresztül a szubjektív történetmesélés határait is vizsgálja, a hősszerelmes figurájának szelíd paródiája mellett számot vetve saját maszkulinitásával is.

Hajdu Levente munkái tárgyakon, fotókon és szövegeken keresztül dokumentálják valósággal összeérő álmodozásait. Olykor egy fiktív női alak utáni nyomozása mögött kirajzolódó vágyait, a reménytelenül szerelmes, 21. századi férfi antihős toposzát.

Szentimentális kompozíciók, nyomok, jelek és emlékek jelennek meg, melyek kitárása személyes, intim és zavarbaejtő egy galériatérben. Ezzel együtt performatív gesztus is, ahogyan az érzelmek őszinte megélése és kiállítótérbe helyezése feszültségben áll egymással, ahogyan a privát “belső szoba” voyeurök átjáróházává válik, noha az érzelmekről való beszéd mindig problémás.

Az illúziók elvesztése felett érzett szomorúság melodrámába, a nyilvánosan megélt érzelem szekunder kínosságába fordul át, a kitárulkozás ironikus állásfoglalás az érzelmi sebezhetőség felvállalása mellett.

Verses est: 2022 október 11. 20.00
Finissage: 2022 október 14. 20.00