Under construction

2001. május 9. – május 26.
MegnyitóOpening: 2001. május 8. 18:00

Az interneten böngészve gyakran találkozhatunk a kifejezéssel “Under construction”. “Az oldal szerkesztés alatt áll”, még nem jeleníthető meg. A. Nagy Gábor és Domián Gyula ezt a kifejezést az ezredfordulós nagyvárosi életre vonatkoztatja. Napról-napra változó installációjuk élményanyaga a partykultúra. Ez a jelenség magában foglalja a a zene, a divat, az internet, a popularitás fogalmait, melyek gyorsan változó korunk lenyomatai. A Berlin, Párizs, Róma és Budapest party-kultúráinak reflexiójaként is értelmezhető installáció arra a kérdésre keresi a választ, hogy mennyire tükrözi az ezredfordulós nagyvárosi életérzést egy olyan kiállítás, amely szerkesztés alatt áll. Ennek a kísérletnek a nyitóképe a galéria egész területén színes játékkockákból felépített város, amely fotó-, videó- és hanginstallációkon keresztül fokozatosan átadja a helyét a kiállítás záróképeként megrendezendő partynak. Mivel a záróparty később külső helyszínen hajnalig folytatódik, így a kiállítás kilép a galéria védett teréből a valóságba, amely kiindulópontként szolgált a számára.

A.Nagy Gábor:
“A képi narráció, az ábrázoló kép történetmesélésének kiüresedése már a festészetben is fontos számomra. Ezt a folyamatot még inkább tetten érhetőnek érzem a fotó műfajában: a hétköznapokból kiragadott nagyméretűre nagyított, a legesetlegesebbnek tűnő , legbanálisabb beállítások során a néző hiányérzete válik a képi feszültség forrásává”.

Domián Gyula:
Amikor a fiam – éves volt, kitalált történekhez együtt építettünk helyszineket: garázst, repülőteret, vasútállomást, parkolót. Érdekes, egymásba kapcsolódó történetsorok alakultak ki, s az építményrendszer vizuálisan is izgalmasnak bizonyult. Ennek felnagyításából született ez a városkép. Maga az elkészítés öröme, játékossága lényeges tartalmi szempont.

A kiállítás napról-napra változó képének nyomonkövetését web kamera segíti:
http://www.c3.hu/underconstruction
Zene: Dj Jones (Nürnberg)
Trip Hop, Nu Jazz, Drum&bass, Downtempo
http://www.leadwtbass.de