We can skate it!

2022. június 17. – július 7.
MegnyitóOpening: 2022. június 16. 19:00
KurátorokCurators: Mayer Kitti, Viski Noémi

2021 nyarán először hirdettek nőknek szánt gördeszkás eseményt Magyarországon, ahol annyi lány gyűlt össze, amire a szervezők sem számítottak. Az egyszeri találkozóból idővel eseménysorozat lett, így alakult meg a Girlsk8sessions Hungary azzal a céllal, hogy erősítse a női gördeszkázást, amely ezidáig még csak fogalmi szinten sem létezett a hazai közegben.

Milyen médiamegjelenést kaptak globális viszonylatban a női deszkások a 2000-es évek elejéig, és milyen változást hozott ebben a közösségi média? Hogyan reagálnak a különböző világmárkák a nők iparágon belüli alulreprezentáltságára? Hogyan tud egy tárgy, logó vagy reklámkampány hozzájárulni a közösség láthatóságához?

A We can skate it! kiállítás fókuszában a magyar női gördeszkás közösség és a gördeszkázás szubkultúráján belüli társadalmi egyenlőtlenségek kulturális vonatkozásai állnak. A tárlat egyfelől a Girlsk8sessions tagjainak személyes történeteivel, másfelől a gördeszkázás és a nők viszonyát érintő globális jelenségek bemutatásával próbál közelebb hozni a szubkultúra megértéséhez a fotográfia, a mozgókép és a tárgyak rendszerén keresztül.

Közreműködők: Grabecz-Horváth Dóra, Herczeg Marianna és a Girlsk8sessions eseményekre járó gördeszkások (Csanády Bogár, Gerlóczy Blanka, Gerlóczy Kinga, Horn-Barta Csengele, Ignácz Betti, Konda Fanni, Márki Jonka, Laura Netlava)