A Kepesita Collection pályázata

határidődeadline: 2021. november 14.

A Kepesita Collection (kepesitacollection.com) immár nyolcadik alkalommal pályázatot hirdet 35 év alatti kortárs képzőművészek számára. A pályázat koncepciója az, hogy a nyertes pályamű, amely bármilyen médium lehet, 400.000 Ft értékben megvásárlásra kerül a gyűjtemény részére.

A pályázat témája: Bezártság

Az elmúlt másfél évet az emberiség számára globálisan a COVID-19 járvány határozta meg. A vírus az egész világot felforgatta, és életvitelünkre radikális hatást gyakorolt. Legtöbben a szabad mozgástér átalakulását érezték meg a bőrükön. A karantén, a kijárási tilalom, a személyes fizikai érintkezések, illetve az utazás hiánya sokaknak nagy kihívást jelentett. A járvány és az intézkedések nem csak gazdasági és politikai, hanem pszichológiai és ontológiai szempontból is átalakulást eredményeztek. Sokaknak a személyes kacsolódás hiánya óriási nehézségeket okozott, vagy az életvitel átalakulását, a bezártságot élték meg nehezen. Másoknak viszont áldás volt a lelassulás, a visszatalálás a személyes térhez és tempóhoz, és remekül ki tudták használni a többlet-időt, melyet kreatív kibontakozásra is fordítottak.

Az idei pályázat tehát a bezártság sokoldalú jelenségét vizsgálja. Amellett, hogy a bezártság sok esetben korlátoz, fojtogat, frusztrál és tönkretesz, teret is adhat időnek, öninspekciónak, kreativitásnak.

A támogatásra szánt összeg: 400.000HUF.

Pályázó személyek: 35 év alatti kortárs képzőművészek

Beküldési határidő: 2021. november 14. vasárnap, éjfél

A pályázatokat a GalleryTool-on regisztrálva tudjátok benyújtani. Az online felületre a feltöltés a virtuális kiállítás miatt időigényesebb lehet, mint egy általános pályázat.

Részletek, regisztráció és jelentkezés:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeIQJXxQO66JlBpaeTwvQJ-SaiH1j5jMOdYJvWdQW5Ytr_ZmQ/viewform