Akademie Schloss Solitude

határidődeadline: 2021. augusztus 22.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Folytatódik az art quarter budapest közös művészcsere programja Európa egyik legjelentősebb műteremházával és művészeti központjával, a stuttgarti Akademie Schloss Solitude-del. Az együttműködés értelmében idén egy hazai képzőművész három hónapos alkotói ösztöndíjat nyer a Schloss Solitude-be, amelyre ezennel pályázatot hirdetünk.

Részvételi feltételek és határidő:
A művészeti rezidenciára azok a Magyarországon alkotó, illetve a hazai szcénában markánsan jelen lévő képzőművészek pályázhatnak, akik 2021-ban még nem töltik be 40. életévüket. Alap- és mesterképzéses egyetemi hallgatók nem pályázhatnak.

Az ösztöndíj 2021 október és december közötti időszakra szól.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. augusztus 22. éjfél.

A benyújtandó pályázati anyagnak tartalmaznia kell:
1. Angol nyelvű szakmai önéletrajzot
2. Angol nyelvű digitális portfóliót
3. Legfeljebb két oldal terjedelmű szakmai tervet angol nyelven, amelyben a pályázó ismerteti a rezidencia programra vonatkozó tervét, projektötletét.

A pályázati anyagot egy összefűzött PDF-ben maximum 15 Mb méretben várjuk, a fájl elnevezése ‘TELJES NÉV_Solitude application 2021’ legyen.
A pályázati anyagokat az címre várjuk.

A pályázatokról szakmai zsűri dönt, amelynek tagjai:
Dr. Evelin Hust, a budapesti Goethe-Institut igazgatója
Dr. Timár Katalin, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum kurátora
Dr. Kukla Krisztián, az art quarter budapest művészeti vezetője

A 3 hónapos ösztöndíj részletei:
– privát stúdiólakás az Akademie Schloss Solitude épületében (felszerelt konyha, fürdőszoba, háló- és alkotótér)
– havi 1200 EUR ösztöndíj
– utazási költségek (egyszeri oda-vissza út)
– biztosítás
– projektfinanszírozás (a konkrét megvalósulásról az ösztöndíjas, az aqb és a Solitude egyeztetnek)
A pályázók vállalják a pályázat kiírójával való együttműködést, a szükséges információk rendelkezésre bocsátását, a határidők betartását. A pályázók elfogadják a szakmai zsűri döntését, illetve azt, hogy a zsűri a sikertelen pályázatokra vonatkozó döntését nem indokolja. A pályázók elfogadják, hogy adatszolgáltatásuk önkéntes és pályázatuk beadásával hozzájárulnak, hogy a szervezők személyes adataikat kezeljék a pályázat elbírálásának ideje alatt. A pályázók részvételükkel elismerik és tudomásul veszik a részvételi feltételeket. Ezek megszegése a pályázatból való kizárást vonhatja maga után. A pályázati támogatás és az együttműködés részleteiről a szervezők a nyertes pályázóval külön megállapodást kötnek. A pályázók elfogadják, hogy a részvétel feltételeit a szervezők indokolt esetben megváltoztathatják.

http://www.akademie-solitude.de/en