Allee művészeti pályázat

határidődeadline: 2020. november 30.

Az Allee Bevásárlóközpont művészeti pályázatot hirdet hallgatói státusszal rendelkező, vagy már végzett, diplomás képző- és iparművészek részére.

A pályázat mottója: „Tedd kulturális élménnyé a vásárlást, vidd közelebb alkotásaidat a nagyközönséghez!”

Pályázati felhívás:

Év végén a budai oldal egyik legnépszerűbb bevásárlóközpontja három új installációnak szeretne teret adni, amelyek együttesen kellemesebb, pihentetőbb élménnyé varázsolják az ott töltött időt és színesebbé teszik a vásárlást.

A bejárati aula és a „Meet and Eat” elnevezésű Food Court tereibe kerülő 3 db négyzetes, függő elemre, úgynevezett Staccato-ra olyan ismert, magyar festmények és képzőművészeti alkotások manipulált, vagy azokat megidéző, színes
továbbgondolását várjuk, melyek kapcsolódnak magyar kulturális gyökereinkhez és olyan nosztalgikus, békés és örömteli hangulatot közvetítenek, mint a meghitt családi légkör vagy a közös étkezés harmóniája. Fontos, hogy a 3 installációs elem képi világa egymással összhangban legyen és egységes arculatot alkosson.

Elhelyezkedésükből adódóan az első két térelem az étkezést, az alsóbb szinten elhelyezkedő Staccato a vásárlás élményét helyezi középpontba. A nagyméretű, alumínium lemezek hálójából összeállított, felfüggesztett szerkezetek külső és belső oldalain megjelenő, együttesen 6 darab alkotásból álló izgalmas enteriőr nem csupán a vásárlók figyelmét, de az utcafronton közlekedők tekintetét is vonzani fogja. Összességében egy marandandó és meghatározó, üdítő élmény kerül a bevásárlóközpont légkörébe.

Pályázati anyag:
PDF formátumban összefűzött prezentáció, ami tartalmazza a művész rövid bemutatását, esetleg korábbi referenciáit; a beadott pályázati anyag koncepcióleírását; a Staccato felületekre kerülő képi anyagot és látványterveket
(Maximális fájlméret: 10 MB)

További információ a Staccato-k méreteivel és elhelyezkedésével kapcsolatban a következő linken elérhető:
https://bit.ly/358skYC

Staccato A: szélesség: 9,2 méter hosszúság: 6,2 méter magasság: 2,52 méter
Staccato B: szélesség: 6,15 méter hosszúság: 4,1 méter magasság: 3 méter
Staccato C: szélesség: 4,1 méter hosszúság: 4,1 méter magasság: 4,44 méter

A jelentkezők köre:
A pályázatra olyan releváns diplomával, vagy hallgatói státusszal rendelkező képző- és iparművészek jelentkezését várjuk, akik a pályázat lezárultát követően képesek az Allee-val való együttműködés során korlátlan hozzáférést biztosítani alkotásaik felhasználásához.

Díjazás:
A nyertes pályázó 1.000.000 Ft fődíjban részesül!
A beérkezett pályázatok elbírálását az Allee, a TT Design és a kulturális szféra szakembereiből álló négy fős szakmai zsűri végzi.

Határidő és jelentkezés:
A pályázat beküldési határideje 2020. november 30. 18:00 óra.

A jelentkezéseket az alábbi űrlap kitöltésével várjuk: https://forms.gle/VYRVHzU8cMYAYa9s9

A felmerülő kérdéseket az -n várják ALLEE MŰVÉSZETI PÁLYÁZAT tárgymegjelöléssel. További pályázati információkért, feltételekért és tudnivalókért keressétek a Hybridart Management oldalán található pályázati leírást az alábbi linken: https://hybridart.hu/hu/story/allee-muveszeti-palyazat