Átmeneti helyek – A turista-szindróma

határidődeadline: 2009. június 30.

Művészek, építészek, kulturális producerek, szakemberek jelentkezését várják a Transient Spaces – The Tourist Syndrome projekt keretében rendezendő nyári táborba, amely a migrációt és a turizmust vizsgálja.

A Transient Spaces – The Tourist Syndrome (Átmeneti helyek – A turistaszindróma) német interdiszciplináris projekt pályázatot hirdet egy litvániai nyári táborban való részvételre. A projekt a kortárs turizmust és migrációt vizsgáló kutatásokat, műhelymunkákat, konferenciákat, valamint olaszországi, litvániai, romániai és németországi kiállításokat szervez.

A projekt keretében 2009. szeptember 3. és 11. között rendezik meg a Tourist Syndrome nyári tábort a litvániai Palangában.

A pályázat keretében várják olyan művészek jelentkezését is, akik eredeti, fantáziadús vizuális művészeti alkotásukkal, érzelmi és pszichológiai látásmóddal képesek megjeleníteni a projekt témáját. A kiválasztott alkotásokat a Trasient Spaces vándorkiállításán Nápolyban (Olaszország), Bukarestben (Románia) és Berlinben (Németország) állítják ki.

Pályázati határidő: 2009. június 30.

Bővebb információ:
Transient Spaces – The Tourist Syndrome; Schwedenstr. 16, Berlin D – 13357, Germany
E:
I: www.transientspaces.org