Gasworks, London 2010

határidődeadline: 2010. március 31.

Az ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda pályázatot hirdet műterem-programban való részvétel támogatására a londoni Gasworks-ben.

Az ACAX több, a világ nagyvárosaiban működő jelentős, műterem-programokat szervező intézménnyel működik együtt, hogy segítse a hazai művészek nemzetközi megjelenését, projektjeik megvalósítását és karrierépítését. A londoni Gasworks és az ACAX között tavaly elindult együttműködés keretében újabb pályázatot hirdetünk meg:

3 hónapos (2010. október-december) műterem-programban való részvétel támogatására a Gasworks-ben.

A pályázaton elnyerhető 3 hónapos ösztöndíj az utazás, szállás, megélhetés költségeit, valamint műterem használatot foglalja magában.

A pályázatra képzőművészek jelentkezését várjuk.

Elvárás:
– magas szintű angol nyelvtudás

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:
– a pályázó részletes, angol nyelvű szakmai önéletrajzát és portfolióját
– max. 1 oldal terjedelmű, angol nyelvű munkatervet
– max. 1 oldal terjedelmű, angol nyelvű motivációs levelet, melyben a pályázó kifejti érdeklődési területeit és gyakorlatát
– hivatalos nyilatkozat arról, hogy – amennyiben az ösztöndíjat elnyeri – 2010. október-december között a műterem-programban részt tud venni

A pályázatokat kizárólag digitális formátumban, az címre várjuk.

Beadási határidő: 2010. március 31., 14 óra

A beadott pályázatok alapján a döntést a Gasworks képviselői hozzák meg.

További információ:
ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda
T: (+36 1) 501 4111

A Gasworks-ről:

Az 1994-ben alapított dél-londoni Gasworks kiállításokat, műterem programokat, nemzetközi ösztöndíj programokat és oktatási projekteket szervez. Tizenkét műterméből kilencet Londonban élő művészek, hármat pedig a Gasworks residency-programjában résztvevő nemzetközi művészek használnak.
A Gaswork kiállítási és egyéb programjai a legkülönbözőbb kortárs művészeti gyakorlatokra fókuszálnak, beleértve olyan szakterületeket, mint a design vagy a dokumentarista filmművészetet. Profiljából adódóan a Gasworks fiatal és középgenerációs művészekkel dolgozik együtt.
Az intézmény nemzetközi műteremprogramjaiban hangsúlyt fektet a kötetlen és folyamat-orientált alkotásra, amely a vendégművészek számára a helyi kontextusban való elmélyülést, valamint a helyi adottságok optimális kihasználását teszi lehetővé.
A residency-programokhoz általában beszélgetések, szemináriumok kapcsolódnak, hogy a londoni közönség megismerkedhessen a meghívott művésszel és munkamódszerével. A műteremprogram résztvevői az adottságoktól függően a Gasworks kiállítóterében kiállítási lehetőséget is kapnak.
Az intézmény legfőbb célja az angol és a nemzetközi képzőművészeti szcéna együttműködésének támogatása, ezért kiemelkedő figyelmet fordítanak az oktatási programokra.

További információ: www.gasworks.org.uk