Henkel Art.Award 2006

határidődeadline: 2006. június 23.

Pályázati felhívás
Henkel Art.Award 2006 – Fotóművészek számára
A bécsi székhelyű Henkel Central Eastern Europe (CEE) nemzetközi pályázati felhívást írt ki a Henkel Art.Award 2006 (Henkel Művészeti Díj 2006) díj elnyerésére.
Pályázati kategória: fotóművészet
A pályázat tartalma, feltételei:
· A pályázók 2000 után készült fotóművészeti alkotásokkal jelentkezhetnek az általuk választott témában és stílusban.
· Beküldendő anyag: eredeti fotó vagy reprodukció, maximum A3-as méretben (nem küldhető be dia és videó).
· Pályázni a mellékelt adatlap kitöltésével lehet.
· A pályázathoz csatolni kell a jelentkező művészi pályafutását és képzettségét bemutató rövid önéletrajzot magyarul és német vagy angol nyelven, illetve az alkotásokról szóló néhány soros kísérő szöveget is szívesen fogadja a zsűri (szintén magyarul, valamint német vagy angol nyelven).
· A pályázaton csak az alábbi országok művészei (állampolgárai) vehetnek részt: Albánia, Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Fehér-Oroszország, Grúzia, Horvátország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Macedónia, Moldávia, Mongólia, Oroszország, Örményország, Románia, Szerbia-Montenegró, Szlovákia, Szlovénia, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna és Üzbegisztán. Abban az esetben, ha a pályázó nem magyar állampolgár, hanem a fenti országok valamelyikének állampolgára, de Magyarországon él, benyújthatja pályázatát Magyarországon is, amennyiben beleegyezik abba, hogy a magyar zsűri elé kerül a pályaműve (zsűrizésről bővebben ld. lent).
· Pályázati díj nincs.

A Henkel Art.Award 2006 díja:
· 5000 euró,
· a Henkel CEE hozzájárul ahhoz, hogy a nyertes hazájában kiállítást rendezhessen alkotásaiból,
· részvétel a Henkel Art.Award 2006 díjátadás alkalmából megrendezésre kerülő kiállításon.

A pályázat beküldési határideje: 2006. június 23.

A pályázat szervezője:
A pályázat szervezésével a Henkel CEE, illetve leányvállalata, a Henkel Magyarország Kft. a Hochegger|Com kommunikációs ügynökséget bízta meg. Kapcsolattartó: Ferenci Dominika. Cím: Hochegger|Com, Budapest XI., Budaörsi út 48-50. Telefon: (1) 319-1574, 20/333-9969. E-mail: , internet: www.hochegger.hu.
A pályázattal kapcsolatos minden szervezési, lebonyolítási munka, illetve információ nyújtása a Hochegger|Com ügynökség feladata.

A pályázat beadásának módja:
· A pályázatokat kizárólag személyesen lehet beadni a Hochegger|Com irodájában (Budapest XI., Budaörsi út 48-50.)
· A pályaművek beadása előzetesen egyeztetett időpontban történik (egyeztetni lehet az
(1) 319-1574 vagy a 20/333-9969 telefonszámon).
· Az átadott, illetve átvett alkotásokról és a kísérő dokumentumokról az átvevő elismervényt állít ki.
· A Henkel, illetve a Hochegger|Com a pályaművek esetleges elvesztéséért vagy sérüléséből származó károkért nem vállal felelősséget.

A pályázat menete:
· A pályaműveket 2006. június 23-án (péntek) 16 óráig lehet beadni.
· Amennyiben a Magyarországon jelentkező pályázók száma több mint öt fő, hazai zsűri dönt arról, hogy kik jutnak a nemzetközi döntőbe.
· A magyar zsűri összetétele: ismert fotóművészek, művészeti újságíró, Henkel Magyarország képviselője. A zsűri összetétele a döntéshozatalig titkos.
· A magyarországi zsűrizés határideje 2006. július 30., melynek eredményéről a résztvevők értesítést kapnak. A maximum öt továbbjutó alkotásait a kiíró eljuttatja a bécsi döntő színhelyére. A döntőbe nem jutott pályázók személyesen vehetik át anyagukat a beadás helyszínén, telefonon előre egyeztetett időpontban.
· A döntőbe jutott pályaművek zsűrizése Bécsben történik 2006 szeptemberében. A nemzetközi zsűri tagjai neves szakemberekből állnak, személyük az eredményhirdetésig titkos. A díjazottat a kiíró 2006. november 15-ig értesíti.
· A hivatalos eredményhirdetés és a díjátadás időpontja 2006 novembere, helyszíne Bécs. Az eredményhirdetés alkalmából Bécsben kiállítás nyílik a nyertes, illetve néhány döntős művész anyagából. A résztvevők körét a nemzetközi zsűri határozza meg. A kiállítás résztvevőitől a zsűri, illetve a szervező további alkotások beadását is kéri.
· A döntőbe jutott alkotásokat a kiíró 2007 februárjáig visszajuttatja Magyarországra, melyek előzetes telefonos egyeztetés után személyesen átvehetők az átadás helyszínén.
· Az átadott, illetve átvett alkotásokról és a kísérő dokumentumokról az átvevő elismervényt ír alá.