I. Országos Kisplasztikai Quadriennálé

határidődeadline: 2015. január 18.

Tisztelt Művész Kolléga! Kedves Barátunk!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Janus Pannonius Múzeum 2015 tavaszán a NKA támogatásával megrendezi az I. Országos Kisplasztikai Quadriennálét.

Közel nyolc év telt el a nagy sikerrel megvalósult XX. Országos Kisplasztikai Biennálé megrendezése óta. A Pécs és a múzeum kulturális életét nagymértékben befolyásoló 2010-es évet követően, az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat lezajlása után újra kellett terveznünk oly hagyományos fórumok, mint a biennálék megrendezésének a módját is.
A „Magyar kerámia 2014” kiállítást az Országos Kerámia Biennálék folytatásának szántuk, négy évenkénti, rendszeresen megvalósuló országos szakmai tárlatként. A Magyar kerámia 2014 kiállítás felhívására minden korábbit felülmúló volt a jelentkezők száma, 220 alkotó mintegy 400 művek került a zsűri elé, amelynek köszönhetően nemzetközi rangú alkotásokból álló, kiemelkedő színvonalú tárlat fogadta a látogatókat.
Reményeink szerint az I. Országos Kisplasztikai Quadriennále ugyanúgy sikert arat mind a szakma, mind a művészetkedvelők, a nagyközönség előtt is.
Ehhez kérjük együttműködő részvételét, jelentkezését.

Az Országos Kisplasztikai Quadriennálé pályázata nyitott. Egy művész kettő alkotással, vagy egy – maximum három műből álló – sorozattal jelentkezhet. A mérethatár 120 centiméter.

A kiállítási anyag válogató zsűrizését fotók alapján fogjuk végezni. Kérjük ezért valamennyi résztvevőt, hogy a pályázatra beadandó alkotásairól 2-2 db, különböző nézetből készült fényképet juttasson el a rendezők címére postai küldeményként (a papírkép mérete 18×13 cm) vagy elektronikus úton, e-mail-ben (). A papírképek hátoldalára írt műtárgyadatokkal (alkotó, műtárgycím, méret), illetve a képfájlok elnevezésével ugyanilyen módon kérjük az alkotásokat megjelölni.
Kérjük, a katalógus adatainak pontossága érdekében a kitöltött személyi adatlapot mellékelni szíveskedjenek!

A pályázati anyagok beérkezési határideje 2015. január 18.

Cím: Janus Pannonius Múzeum Művészettörténeti Osztály Pécs, Papnövelde utca 5. 7621, vagy .

A kiállításra kerülő műveket kiválasztó zsűrizés tervezett időpontja: 2015. január 22. amelynek eredményéről valamennyi résztvevőt értesítünk január 28.-ig.

Azzal a kéréssel fordulunk az alkotókhoz, hogy a zsűri által kiválasztott tárgyakat 2015. február 15.-ig juttassák el Pécsre, Janus Pannonius Múzeum Művészettörténeti Osztályára.
A MKISZ vezetősége felajánlotta a segítségét – amelyet ezúton is köszönünk – a művek begyűjtéséhez oly módon, hogy a későbbiekben megjelölt 2-2 napon helyiséget biztosít a szobrok budapesti összegyűjtéséhez, valamint a visszaadásához is.

Az I. Országos Kisplasztikai Quadriennálé megnyitásának időpontja:
2015. február 28. 12 óra.

Helye: Modern Magyar Képtár, Pécs, Papnövelde utca 5.

Részvételére számítva az I. Országos Kisplasztikai Quadriennáléra tisztelettel meghívjuk.

Pécs, 2014. december 9.

Sárkány József művészettörténész
W. Müller Judit mb. múzeumigazgató