Ludwig Múzeum – Kreatív Európa program

határidődeadline: 2015. március 20.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS workshop vezetésére

A Ludwig Múzeum művészeket, oktatókat vagy alkotócsoportokat keres a kortárs képző, vizuális és előadó művészet valamennyi ágából workshop vezetésére a Kreatív Európa program által támogatott COLLAB Művészeti Együttműködési Programjához.

A COLLAB Művészeti Együttműködési Program (2015-2018) legfőbb célja, hogy növelje a művészek országok közötti mobilitását, valamint elősegítse nemzetközi munkakapcsolatok kialakítását kutatások, rezidenciaprogramok és képzések szervezésével. A képzések fókuszában elsősorban az a törekvés áll, hogy azon alkotói metódusok, amelyek aktív szerepet vállalnak a társadalom formálásában, a közönségépítésben és a közösségi párbeszéd megteremtésében, bekerülhessenek a művészek és egyéb kulturális szereplők eszköztárába.

A projekt első állomása a 2015 május-július között megrendezendő budapesti workshop.
A workshop célkitűzései:
• A képzésben résztvevő művészek társadalmi elkötelezettségét mind általánosságban, mind a marginalizálódott, perifériára került társadalmi csoportok, közösségek irányába erősítse.
• Innovatív gyakorlati példákkal illusztrálja, hogy a művészet segítségével folytatott társadalmi párbeszéd képes új közönséget építeni és a közösségek életminőségén javítani.
• Elméleti hátteret és gyakorlati példákat biztosítson, nemzetközi trendeket is vázolva.
• Megismertesse a digitális technológia lehetséges szerepét az alkotásban és a kommunikációban.
• Együttműködésen és párbeszéden alapuló kortárs művészeti gyakorlat további megjelenéseit elősegítse.

Kiket várunk:
Olyan művészek, oktatók vagy alkotócsoportok jelentkezését várjuk valamennyi művészeti ágból, akik jártasak a társadalmilag elkötelezett művészet elméleti és gyakorlati kérdéseiben, szívesen dolgoznak együtt valamennyi művészeti ág képviselőivel és örömmel osztanák meg tudásukat az érdeklődőkkel. A 25 fősre tervezett workshop módszertanát, a további előadók bevonását, a téma megközelítését a pályázat alapján kiválasztott vezető alakíthatja ki, egyeztetve a Ludwig Múzeum projektvezető kollégájával. A budapesti workshop hivatalos nyelve a magyar, de a későbbi nemzetközi képzések és kapcsolatépítési lehetőségek miatt az angol nyelv társalgási szintű ismerete előny a sikeres pályázathoz.

Mit biztosítunk:
A Ludwig Múzeum meghirdeti a képzést, biztosítja a helyszínt, a workshop anyagköltségét valamint a workshop vezető díjazását.

A pályázatnak tartalmaznia kell:
Releváns szakmai önéletrajzot, motivációs levelet magyar vagy angol nyelven és az angol nyelvtudás szintjének meghatározását. Előny, ha a pályázó pedagógiai és kommunikációs kompetenciáit a pályázat illusztrálni tudja. A jelentkezéseket (max. 1MB terjedelemben) e-mailben várjuk a következő címre:
. Kérdéseket a +36/20/333-8427-es telefonszámon is tudunk fogadni.

A pályázatok beérkezési határideje: 2015. március 20.

A pályázatokat nemzetközi partnereinkkel közösen bíráljuk el április 13-ig.

Partnerek:
Create-Ireland (koordinációs partner, Írország), AGORA Collective és Kunsthalle Osnabruck (Németország), Hablarenarte (Spanyolország), M-Cult (Finnország), Live Art Development Agency és Tate Liverpool (Egyesült Királyság).