Mi tesz valakit férfivá?

határidődeadline: 2020. április 18.

¿ALFA?
A Trafó alkotópályázata

“A férfi a biológiai értelemben vett hímnemű felnőtt ember elnevezése, szemben a nőnemű felnőtt emberrel, a nővel.” – Wikipédia

A Trafó Gondolat Generátor műhelye pályázatot hirdet a Ballet Rambert & Sadler’s Wells – Lloyd Newson (DV8): ENTER ACHILLES című előadása kapcsán.

Mit csinál együtt egy csapat férfi? Ki dönti el, hogy mi a férfias? Vannak kötelező viselkedésminták? Miért? Egyáltalán mi tesz valakit férfivá? A teste? A szerepei? A szokásai? A szexusa? A gondolkodásmódja? Vagy nem csak ezek? Mit kezdjünk a szerepelvárásokkal?

/ erő / összetartás / csordaszellem / humor / öltöny / foci / sör / karrier / izom / boys don\’t cry / sárm / apa / férj / polgár / főnök / mester / példakép / agresszió / védelmezés / elfojtás / barátság / felelősség / alfa /

Inspirálódj a fenti kérdésekből vagy az előadásból, majd küldd be készülő alkotásod, hogy értékes nyereményekkel gazdagodj, és a Trafó Kávézóban, valamint neves budapesti bárokban kiállítva is megmutathasd, hogy szerinted mi mindent jelent a férfi.

Kiknek?
Kortól, nemtől és előképzettségtől függetlenül bárkinek. Az előadás megtekintése ajánlott, de nem feltétel.

Mivel?
A fenti kérdésekről szóló egyénileg vagy csoportosan készített, szabadon választott stílusú, digitálisan elküldhető képpel (fotó, grafika, poszter, illusztráció, stb.). Egyénenként maximum két pályaművel.

Hogyan?
Email-ben a -n. A tárgyba írjátok bele: ‘ALFA-pályázat’

Meddig?
2020. április 18. éjfélig. A pályaműveket ezután a különböző szakterületeket képviselő zsűri értékeli.

Miért?
Mert a nyertes alkotások kiállításra kerülnek a Lámpás, a Három Holló, a Kelet Kávézó és Galéria, a Mika Tivadar Mulató, valamint a Rácskert falain, megjelennek a Trafó csatornáin és Kávézójában. Beküldőik Trafó-jegyekkel gazdagodnak, az első három helyezett között pedig kiosztunk egy Kolorádó-bérletet, egy Budapest Makery élményfőzés-utalványt és egy páros Aquaworld-belépőt.

Az eredményhirdetéssel egybekötött kiállításmegnyitóra május 8-án 18.00-tól kerül sor a Trafóban.

A zsűri tagjai:
Veiszer Alinda – televíziós szerkesztő-műsorvezető, újságíró
Turai Katalin Ráhel – szociológus, gender kutató, a Central European University oktatója
Dömölky Dániel – fotográfus, vizuális művész
Mélyi József – művészettörténész, kritikus, a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatója

Te ott leszel?

Bővebb információ: www.trafo.hu