Művészek szanatóriuma performansz fesztivál

határidődeadline: 2020. május 15.

Művészek szanatóriuma

A Lívia-villa kortárs művészeti kiállítótér (1121, Budapest Költő utca 1/a) Művészek szanatóriuma címmel performansz fesztivált szervez, melyre a június közepétől látogatható azonos című és tematikájú kiállítás finisszázsán, június 27-én, a Múzeumok Éjszakáján kerül sor.

A svábhegyi Költő utcában elhelyezkedő kiállítótérben az elmúlt két évben a képző-, fotó- és médiaművészet területeiről rendeztünk kiállításokat, nagy hangsúlyt fektetve a társművészetekkel közös programokra. Az intézmény kiránduló övezeti elhelyezkedése, a klasszicista tér, a fás kertben álló szőlőprés és a kortárs művészet különös atmoszférát teremt, a közös munka és az alkotók reakciói kapcsán merült fel a tematikus kiállítás és performanszok lehetősége, melyben a művészet és az alkotók megújulásának módjai és lehetőségeit, az ihletettség és a megnyugvás időszakait vizsgáljuk. Megújíthatók-e klasszikus művészeti technikák, megújíthatók-e maguk az alkotások? Megváltoztathatja-e a művész a saját vagy másik művész alkotását? Mennyire meghatározó az alkotás helyének hangulata az alkotás folyamata során (műterem, művésztelep, természet)? Mennyire meghatározó, az alkotás bemutatásának helyszíne?

A performansz fesztiválra jelentkezni lehet projektleírással, melyet a e-mailcímre várunk. A tárgymezőbe kérjük beírni: jelentkezés – művészek szanatóriuma

A projektleírásnak tartalmaznia kell:
szinopszis,
szakmai cv,
eszközigény (kérjük jelentkezőinket, hogy kültéri előadások esetén vegyék figyelembe a fény és időjárási viszonyokat is), video prezentáció (ha van), fotó prezentáció (ha van), Jelentkezők köre: A fesztiválra jelentkezhet bármely 18. életévét betöltött természetes személy.

A kiíró zsűrizi a pályamunkákat, és dönt azok megvalósításáról illetve költségeiről.

Beérkezési határidő: 2020. május 15.

Egyeztetés és helyszínbejárás előzetes előzetesen a e-mail címen egyeztetés-művészek szanatóriuma témamegjelöléssel.