Pályázat Árpád fejedelmet ábrázoló vagy őrá utaló köztéri alkotás létrehozására

határidődeadline: 2018. május 20.

A BTM – Budapest Galéria (1036 Budapest, Lajos utca 158.) nyilvános művészeti pályázatot ír ki a Fővárosi Önkormányzat megbízásából az Árpád Gimnázium előtti zöldterület, III. kerület Katinyi mártírok parkjába állítandó, Árpád fejedelmet ábrázoló vagy őrá utaló köztéri szobrászati (képzőművészeti) alkotás tárgyában

1. A kiíró, megbízó megnevezése

A pályázat kiírója, lebonyolítója a Budapest Történeti Múzeum- Budapest Galéria (BTM – Budapest Galéria), megbízója, kezdeményezője és költségviselője a Fővárosi Önkormányzat (továbbiakban: Megbízó) (Engedélyokirat száma: 7303.).

2. A pályázat célja, tárgya és anyaga

A pályázat célja az Árpád Gimnázium előtti zöldterület, a III. kerület Katinyi mártírok parkjában felállítandó Árpád fejedelmet ábrázoló vagy őrá utaló köztéri szobrászati (képzőművészeti) alkotás létrehozása. A műalkotás megvalósításához felhasznált anyagra vonatkozóan megkötés nincs, a tervezés során azonban figyelembe kell venni, hogy a választott anyag tartós kültéri felállításra alkalmas legyen.

A teljes megvalósításra – beleértve a tervezést, kivitelezést, felállítást és a honoráriumot – maximum bruttó 30 millió Ft áll rendelkezésre két részletben.

3. A pályázók köre

– akik a jelen kiírásban meghirdetett feladat megvalósítására vállalkoznak, a köztéri szobrászati alkotás megtervezésétől a felállítási munkák kíséréséig,

– akik a pályázat benyújtásával a pályázati kiírás feltételeit magukra nézve kötelezőnek fogadják el.

4. A pályázat benyújtásának módja, határideje

A pályázat benyújtása digitálisan (PDF-formátumban) történik. Az elkészített pályázat dokumentumait digitális formában 2018. május 20-án 24:00 óráig kell elküldeni e-mailben.

További információk: http://budapestgaleria.hu/_/palyazatok-kozter/

A tervezett avatás időpontja 2018. november 30.