Pályázat külföldi alkotóházakba

határidődeadline: 2010. november 22.

Pályázat külföldi alkotóházakba

Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a Budapest Galéria pályázatot hirdet – képzőművészek és fotóművészek számára – a 2011-es évre, egy és kéthónapos, illetve egyik esetben két hetes művészeti alkotói ösztöndíjakra a következő helyekre:

Bécs, Salzburg, Krems, Párizs, Strasbourg, Stuttgart, Frankfurt am Main, Lisszabon, Helsinki (Vantaa) és Gyergyószárhegy.

A pályázat elnyerésével a kiutazó művész szállást, műtermet és napidíjat kap a vendéglátó várostól. Aki 5 napnál többel lerövidíti a kinn tartózkodását, annak az ösztöndíja arányos részét vissza kell fizetnie.

Az utazás költségeit mindenki maga fedezi.

A partner városok kérésére a kiutazó művészek csak egy családtagot vagy vendéget vihetnek magukkal. (kisgyerek sem lehet harmadik személy!)

A pályázaton való részvétel feltételei:

– Jelentkezni csak portfolióval ill. katalógussal lehet (benne szakmai önéletrajz és a munkásságot bemutató dokumentáció). CD vagy CD Rom csak a portfólió vagy katalógus kiegészítése lehet, önmagában nem elegendő.

– A partner városok ragaszkodnak ahhoz, hogy csak olyan művészek jelentkezzenek, akik jó társalgási szinten tudnak beszélni szakmai kérdésekről és a munkájukról angolul vagy az adott ország nyelvén. Nyelvtudásukról ezzel a felelősséggel nyilatkozzanak a kérdőíven.

– Csak azok jelentkezését várjuk, akik eddig legfeljebb egyszer nyertek ezen a pályázaton, és az utazásuk 2000-ben, azaz 10 éve, vagy korábban volt.

– Nyilatkozat arról, hogy 2010-ben és 2011-re milyen külföldi tanulmányutakra kapott lehetőséget állami ösztöndíjjal.

– A Budapest Galéria által összeállított rövid kérdőív kitöltése, amit a Galéria portáján kapnak meg, és csatolni kell a pályázathoz.

A feltételek bármelyikének nem teljesítése esetén a pályázatot a bíráló bizottság nem tudja elfogadni.

A pályázatokat szakmai szervezetek képviselőiből álló zsűri bírálja el.

A jelentkezés határideje és helye: 2010. november 22. (hétfő) 16 óra a Budapest Galéria portáján (Budapest, V. Szabad sajtó u. 5.).

A városok az alábbiakban meghatározott időpontokban fogadnak, kérjük eszerint pályázni a kiválasztott városra vagy városokra:

Bécs:
augusztus 1.–augusztus 30.
szeptember 1.–szeptember 30.

Salzburg:
február 1.–február 25.
augusztus 2.–augusztus 30.

Krems:
március 1.–március 30.

Stuttgart:
július 1.–július 30.
augusztus 1.–augusztus 30.

Frankfurt:
február 1.–február 28.
március 1.–március 30.

Párizs:
január 3.–február 28.
március 3.–április 30.

Strasbourg:
október 1.–október 30.

Lisszabon:
június 15.–július 15.
július 16.–augusztus 16.

Helsinki (Vantaa):
augusztus 1.–augusztus 30.

Gyergyószárhegy:
július 16.–július 31. (2 fő, 2 hét)

Zsigmond Attila főigazgató