Pályázat múzeumok nemzetközi projektjeinek támogatására

határidődeadline: 2008. június 6.

A Múzeumok és Látogatók Alapítvány pályázatot hirdet A kultúrák közötti párbeszéd európai éve 2008 programsorozat részeként múzeumok nemzetközi projektjeinek támogatására. A MAP for ID nevű projekt abban támogatja a múzeumokat, hogy létrehozzanak egy kutatócsoportot, amelyben a projektben részt vevő múzeumok összegyűjtik és elemzik a jó példákat, és kiválasztják azokat az elemeket, amelyeket átvehetőnek és mások számára is ajánlhatónak tartanak. A kutatás eredményeit azután megosztják más európai múzeumi szakemberekkel is 2008. június 10-én Bolognában.

A projekt részeként az eredményeket tovább terjesztik, és 25 kísérleti projekten keresztül a kutatócsoportok által megfogalmazott ajánlásokat átültetik a gyakorlatba is. A projektek eredményeit 2009. október 14. és 16. között a Madridban megrendezendő zárókonferencián ismertetik.

Szintén a projekt részeként adják ki a Múzeumok és a kultúrák közötti párbeszéd című kézikönyvet. A kísérleti projektek megvalósítására Olaszország, Hollandia, Spanyolország és Magyarország múzeumai pályázhatnak. A pályázaton összesen 20 ezer euró osztható szét, amelyből egy-egy pályázó minimum 300 ezer és maximum 1 millió forint támogatást nyerhet el a 2008. július 1. és 2009. június 31. között megvalósítandó programjára.

Beküldési határidő: 2008. június 6. éjfél

Bővebb információ:
Múzeumok és Látogatók Alapítvány; – Miszné Korenchy Anikó
E:
I: www.mlalapitvany.hu
T: (06 1) 240-6092