Pályázat Present Szalon

határidődeadline: 2011. november 29.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÉPZŐMŰVÉSZEKNEK

Emlékeztek a 2009-es Síp utcai Present Szalon \”Megfizethetetlen\” kiállítására, bulijaira, programjára?

Na, ugye..

KÖZKÍVÁNATRA megismételjük!

A PRESENT pályázatot ír ki képzőművészek számára a 2011. december 8. és december 24. között megrendezésre kerülő kortárs képzőművészeti kiállítás és karácsonyi / chanukai vásáron való részvételre.

Az eseménysorozatnak ismét különleges helyszín ad otthont, a múlt századi ÁRKÁD BAZÁR Játékáruház kupolaterme – később METRÓ Klub – a Síp utca és Dohány utca sarkán az Astoriánál: http://ow.ly/7uBfa

Az eredeti játékbolt koncepciójából kiindulva a játék, játékosság gondolatkör keretében várunk játékos alkotásokat a kiállításra.

A kiállítást több céllal szervezzük. Egyrészt folytatni kívánjuk a Present Galéria azon hagyományát, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítunk fiatal, és izgalmas kortárs magyar és külföldi művészek számára. Másrészt egy olyan találkozóhelyet szeretnénk létrehozni, ahol a művészek és a kiállítások rendszeres látogatói mellett otthon érezheti magát mindenki, aki nyitott és érdeklődik a kortárs művészet és kultúra iránt.

Szándékunkban áll ismét bebizonyítani, hogy a kortárs képzőművészet habár megfizethetetlen, mert értéke nem hozható közös nevezőre a többi fogyasztási cikkel, emellett mégsem elérhetetlen, sem szellemiségében, sem áraiban.

Ezért egy 30 000 forintos plafont határoztunk meg az egyes művekre, hogy az átlag magyar keresetek tükrében egy-egy ajándékra költött összeget közelítsük meg.

Hívunk minden olyan játékos kedvű művészt, aki kedvet kapott ahhoz, hogy kivegye mindebből a részét és jelentkezzen nálunk műfaji megkötés nélkül olyan alkotásokkal, amelyekkel szívesen részt venne ezen a kiállításon.

A kiállítás mellett folyamatos interaktív játszóteret üzemeltetünk felnőtteknek és gyerekeknek, ahol a szervezett programok mellett a látogatók spontán inputjára felkészülve várunk ebbe a térbe is eladásra nem szánt interaktív, játékos műveket, JÁTÉKOKAT!

Jelentkezés módja:

A kiállításra elektronikus úton lehet jelentkezni a következő címen:

A jelentkezéseket, egy rövid önéletrajz kíséretében november 29-ig a

e-mail címre várjuk.

A kiállítókat egy szakmai zsűri válogatja ki a beérkezett pályamunkákból.

A Zsűri tagjai:

Rényi András, művészettörténész, esztéta, az ELTE művészettörténeti Intézetének intézetvezető docense

Révész László László, képzőművész, az Magyar Képzőművészeti Egyetem adjunktusa

Sárvári Zita, esztéta, a Virág Judit Galéria kurátora

Stenczer Sára, független kurátor

Zsikla Mónika, művészettörténész, a Hybridarts kurátora

Minden pályázótól alkotásonként értékelhető minőségű fotót vár a Zsűri.

Egy alkotó akár több művel is jelentkezhet.

A képet tartalmazó e-mailben tüntessétek fel a műalkotás adatait, vagy lehetőség szerint a file-ok neve tartalmazza a következő adatokat: alkotó neve, mű címe, év, méret, technika, sorozatonkénti darabszám és ár – maximum 30 000 Ft.

A nyertes pályázókat november 30-án értesíti a PRESENT.

Mindenkit arra kérünk, hogy a kiállításra kiválasztott alkotásokat installálható állapotban bocsássa rendelkezésünkre.

A kiállítás december 8-án, csütörtökön este 8 órakor nyílik!

További információ e-mail címen, vagy a 70 / 583 6658 mobilszámon.

Üdvözlettel:

David Geshem
PRESENT