Városi Kincsvadászat

határidődeadline: 2010. január 1.

Városi Kincsvadászat, Budapest

Felhívás művészeknek

Művészeket keresünk, akik szívesen vennének részt a “Városi Kincsvadászat” nevű művészeti projektben. A projekt célja, hogy egyedelülálló kisérletetet hozzon létre a köztéri művészetben, miközben lehetőséget teremt a közös munkára dániai és magyarországi művészekkel.

Várunk, ha:
• szívesen dolgozol együtt más kreatív gondolkodókkal,
• nyitott vagy más művészek ötleteire,
• tudsz angolul kommunikálni,
• kompromisszumkész vagy,
• motivált vagy köztéri művészeti alkotások létrehozására (utcák, tetők, terek, erkélyek…),
• tudsz ezen a projekten dolgozni 2010 szeptember közepétől október elejéig.

A projekt története

A Városi Kincsvadászat olyan városi térben zajló kulturális kincsvadászat, amelyben bárki részt vehet kötöttségek nélkül. A RUMKAMMERAT harmadik éve valósítja meg Koppenhága utcáin, ahol egyre nagyobb lelkesedés, publicitás és üzleti érdeklődés övezi. 2009 júliusában már Koppenhága városa finanszírozta a projektet, melynek feladatait 600 résztvevő teljesítette. Ennél
sokkal többen találkoztak a munkákkal, melyek egyszerre önálló városi műalkotások és a következő helyszínre vezető útjelzők is.

A budapesti projekt

A Városi Kincsvadászat Budapest a dán Rumkammarat művészeti csoport és a Medence Csoport együttműködése képpen jön létre. A felhívás keretében minden érdeklődő magyar művész számára nyitott. A projekt menedzserek 2010 januárjában találkozóra hívják a jelentkezőket. A kincsvadászaton, az eredeti koncepciót követve, a résztvevők által létrehozott 10‐15 köztéri installáció fogja betölteni a az útjelző funkcióját. Az útvonalat úgy tervezzük meg, hogy érdekes városi tereken át vezesse a résztvevőket, fontos kulturális helyszínek érintésével.

Projekt menedzsment

A projektet a Rumkammerat menedzseli a Medence Csoporttal és Üveges Krisztina kurátorral együttműködve. A megvalósítást Mimi Larsson és Rune K. Drewsen, a Rumkammerat tagjai koordinálják, akik a projekt időtartamára Budapestre látogatnak. Dániából 3‐4 művész vesz részt, ők a megnyitás előtt két héttel fognak Budapestre érkezni. Az ezt követő két hétben a dán és magyar művészek a Makett Laborban fognak együtt dolgozni.

A jelentkezésedet küldd el Üveges Krisztina kurátornak 2010. január 1‐ig, az uvegesk(kukac)gmail.com címre. Kérdéseidet felteheted Üveges Krisztina kurátornak, vagy Mimi Larsson projekt menedzsernek a mimi(kukac)rumkammerat.dk címen.