Victor Vasarely Nemzetközi Művészeti Pályázata Köztéri Művészetért

határidődeadline: 2010. augusztus 5.

A Dél-Dunántúli Építész Kamara Pécs város művészeti teljesítményeinek erősítése érdekében „Victor Vasarely Nemzetközi Művészeti Pályázat a Köztéri Művészetért” elnevezéssel művészeti pályázati hirdetményt tesz közzé. A Pályázat célja, hogy új köztéri műalkotás szülessen Pécsen, és a lebonyolítás folyamata elősegítse a köztéri művészetek fejlődését a városban.

* A pályázat lebonyolítása nyílt megmérettetés során zajlik majd, melyen részt vehet bármely művész, nemzetiségétől és képzettségtől függetlenül. A Pályázati kiírás, Héctor Solari – a felkért kurátor – művészeti koncepciójának megfelelően készült. A Pályázat műfaji megkötést nem tartalmaz, pályázni lehet bármilyen műfajú alkotással. A tervezendő műalkotásnak összhangban kell lennie a kijelölt helyszín várostörténeti, urbanisztikai, és szocio-kulturális összefüggéseivel.
* A pályázati munkák helyszínéül a Kiíró két helyet jelöl meg, de a bírálóbizottság döntésének megfelelően csupán egy műalkotás valósul meg a Vasarely Pályázat keretében.
* A projekt megvalósításához kijelölt helyszínek Pécsett: 1. Király utca – Búza tér kereszteződés 2. Uránváros főtere
* A Vasarely Pályázat győztes munkája a Victor Vasarely Nemzetközi Pályázat a Köztéri Művészetért győztese címet kapja. A pályadíj tárgya a pécsi művészeti képzésben részt vevő diákok számára kiírt pályázat győztes alkotása lesz.
* A győztes pályamunka díjazásának összege bruttó 5.000 Euró (1.400.000,- Ft).
* A pályázat eredményeképpen a nyertes munka megvalósul.
* A megvalósításra jelenleg bruttó 40.000 Eurós (11.200.000,- Ft) keretösszeg áll rendelkezésre.
* A pályázat eredményeképpen kiválasztásra kerülő legjobb pályaműveket kiállítás és katalógus fogja bemutatni.
* A Pályázat 2010 évi lebonyolítására az Építészet és Kontextus címet viselő programsorozat keretében kerül sor.
* Pályázóknak a pályaművet közép-európai idő szerint 2010. augusztus 5. 18:00 óráig beérkezően kell személyesen vagy ajánlott postai küldeményként eljuttatnia az alábbi címre:
Csontváry Múzeum – DDÉK
Janus Pannonius utca 11. fsz.
H-7621 Pécs
Magyarország

A pályázati anyagok 2010. június 01-től letölthetők:
www.ek2010.hu