»K«engravings – LP & filmek

Szemző Tibor és a Takarmánybázis lemezbemutató mozikoncertje

2017. 12. 29. 20.00
A38 (1114 Budapest Budai alsó rakpart)

Szemző Tibor első önálló hanglemeze 1987-ban jelent meg bakeliten a londoni Leo Records gondozásában. Tucatnyi lemeze után 2003 óta, idestova 14 éve nem adott ki hangzó anyagot, ezúttal ismét bakelittel jelentkezik, melyen »K« ENGRAVINGS című audio-vizuális ciklusának zenei anyagából Hortobágyi László válogatása hallható.

Szemző régi-új formációja, a Takarmánybázis ezen az esten mutatkozik be az A38 Hajón. Rétegzettség jellemzi az estet, az elhangzó soknyelvű szövegeknek éppoly nagy szerepük van, mint a zenének vagy a vetített látványnak. A »K« METSZETEK 8mm-es filmjeit az alkotó több kontinensen, tizenkilenc különböző helyszínen forgatta 2000-2017 között. Egyedi Kafka-közelítés ez, amely a filmek, a zene és a beszélt nyelvek segítségével járja be a kafkai univerzumot. Az esten a 80-as években forgatott CUBA is bemutatásra kerül.

A szellemi takarmányozásra szakosodott formációban ezen az estén Huszár Mihály bőgőzik, Szabó Sipos Ágoston ütőhangszereken, a narrátor Szemző Tibor basszusfuvolán játszik, a hangmester Regenye Zoltán.