50 év – 50 nap

50 éves a Fiatal Képzőművészek Stúdiója

Minden este hétkor megnyitó

http://www.photoblog.com/studio

2008. július 3. – augusztus 20.

Stúdió Galéria
Budapest 1077 Rottenbiller u. 35.
(bejárat a Damjanich és a Rottenbiller u. sarkán)

A jelenleg 375 tagot számláló képzőművészeket, művészettörténészeket és műkritikusokat tömörítő egyesület 2008-ban ünnepli alapításának 50. évfordulóját. Az ebbol az alkalomból megvalósuló 50 nap nevet viselő projekt keretében ötven napon keresztül minden nap más művészek, művészcsoportok munkáiból lesz látható kiállítás a Rottenbiller utcai Stúdió Galériában. A kiállítás az 1991 óta minden évben megrendezett Gallery by Night formáját terjeszti ki 50 estére, melyeken napról napra új, egy estés kiállítás nyílik. Az egyéni és csoportos kiállítások összesen több mint 80 művész munkáját mutatják be, amelyek között egyaránt találhatóak korábbi és új művek, valamint kifejezetten erre az alkalomra készült alkotások is.

A kiállítás fő sajátossága, hogy nem egy „klasszikus” kurátori koncepcióhoz keres műveket, hanem az adott művészre vagy művész-csoportra bízza, hogy mit állít ki. A kiállítás-sorozat nem rejtett célja az is, hogy aktivizálja az FKSE “alvó tagjait”, mely így a Stúdió tagságának sokszínűségéhez híven szokatlanul friss és változatos nyáresti programot ígér. A projekt célja, hogy áttörje az ún. nyári uborkaszezont, koraesti állandó eseményként pedig beépüljön a budapesti nyári kulturális programok és fesztiválok közé. Az eseménysorozat a kerthelyiségekben töltendő esték kiindulópontjává szeretne válni.

A programsorozat helyszíne a Stúdió Galéria új, a Rottenbiller utcában kialakított galériatere. A kiállítások este hét órától nyílnak hét héten át, hetente hét megnyitóval.

Fiatal Képzőművészek Stúdiója – Stúdió Galéria
Budapest 1077 Rottenbiller u. 35.
(bejárat a Damjanich és a Rottenbiller u. sarkán)