A jelen képlete

Beszélgetés Maurer Dórával és Waliczky Tamással

Beszélgetőtárs Peternák Miklós

Időpont: 2017. december 12. (kedd) 17:00 – 18:00
Helyszín: Új Budapest Galéria (1093 Budapest, Fővám tér 11–12)

A kiállításról:

A jelen képlete
Digitális bennszülöttek, digitális bevándorlók
15 éves a <19 Szabadfogású Számítógép Verseny | 2017
C³ Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány kiállítása

Nyitva: 2017. december 3 – 2018. január 21.

A C3 Alapítvány médiaművészeti és médiatörténeti kiállítása megkísérli végigkövetni, hogyan alakult a képzőművészet és a számítógépek viszonya Magyarországon az elmúlt másfél évtizedben. A jelen képletének felmutatásához speciális nézőpontot választottunk. Jelentős életművel rendelkező, ismert alkotók együtt jelennek meg azokkal a fiatalokkal, akik a C³ Alapítvány Szabadfogású Számítógép Versenyének pályázói, nyertesei voltak. Az említett időszak alatt sok minden változott a komputerhasználat, az infokultúra elterjedése és alkalmazásai során. A kiállítás ennek nem szokványos, de informatív, izgalmas, sokrétű áttekintésére vállalkozik.

A C³ Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány 15 éve hirdet fiatalok számára kreatív számítógép használatot ösztönző versenyt. Úgy véljük, elérkezett az idő, hogy megvizsgáljuk és bemutassuk, hogyan is zajlott ez a 15 év, kik vettek részt a projektben, mi történt a több mint száz nyertesünkkel az évek során, illetve miként válhat láthatóvá, értelmezhetővé annak a több mint 6000 pályázatnak a mai nézete, melyeket a fiatalok készítettek.

Bővebben:
http://budapestgaleria.hu/uj/2017-kiallitasok/a-jelen-keplete-digitalis-benszulottek/

A C³ Alapítvány európai partnerei az osztrák U19 – Create Your World
(Ars Electronica, Linz) a német MB21 (Medienkulturzentrum Dresden), valamint a svájci bugnplay.ch (Migros-Kulturprozent) versenyek, melyekből válogatást mutatunk be a rendezvény alkalmából.

A kiállítás alcíme utalás Marc Prensky írásaira (Digital Natives, Digital Immigrants, I-II., On the Horizon, 2001).