Az Alkotás Útja a Laborban

A Tilos Rádió Alkotás útja című műsora (élőbeszéd demonstráció) 2008 óta, heti rendszerességgel (fm 90.3, csütörtök 21h) a kortárs kulturával foglalkozó élő beszédhelyzeteket hoz létre. Túl a kb. 250. adáson (mint a rádió összes műsora, így ezek a beszélgetések is három évig elérhetőek a Tilos archivumában) október 22. és 26. között nyilvános programot szervezünk a Labor galériában.

Az eredeti szándékainkat azonban többszörösen felülírta az aktuális helyzet, és ezért úgy döntöttünk, hogy a Laborban eltölthető egy hetet az átalakuló intézményi modellek tényleges megsegítésére fordítjuk, az elméleti diskurzus mellett, ezúttal egyértelműen praktikus kérdésekkel foglalkozunk:

Eleven emlékmű, mobil pavilon

Az Alkotás Útja kezdeményezésére a Labor galéria 2014 okt. 22 és 26 között az Eleven Emlékmű beszélgetőkör téliesítésének a gyakorlati megoldásaival foglalkozó workshopnak ad helyet naponta 13:00 és 16:00 óra között. Az Eleven Emlékmű napi beszélgetőkör (minden nap 18:30, Szabadság tér) eddig 142 beszélgetést tartott meg sikeresen, a sorozatot téli időszakban is folytatni kívánják. A beszélgetőkör teljes egészében önfenntartó, nem külső források, hanem a programok részvevőinek adományai biztosítják a működését, a szervezést, hangosítást, moderálást, építést, bontást önkéntesek végzik.

info:

A program utolsó napján, október 26-án, vasárnap du. 6-kor magának a Labor galériának a helyzetével foglalkozó beszélgetést tartunk, ugyanis, újból, sokadszorra, a Labor jövője kétségessé vált – Istvánkó Bea, Kozma Eszter, a Labort vezető bizottság jelenlegi tagjai tartanak beszámolót és vázolják a lehetséges alternatívákat.

Horváth Balázs Byron – Sugár János