az xtro realm bemutatja:

ACLIM! Klímaképzeleti Ügynökség

Az ACLIM! Klímaképzeleti Ügynökség 2021. április 23-án megnyitja kapuit az OFF-Biennálé Budapest Levegőt! című harmadik kiadásának keretében.

2021. 04. 23. – 06. 19.
Ateliers Pro Arts (1085 Budapest, Horánszky u. 5.)

Résztvevő művészek: Cséfalvay András (SK); Horváth Gideon & Kiss Kata Dóra; Kaszás Tamás; Nagy Csilla (SK); Süveges Rita; Ulbert Ádám; Zilahi Anna

Kurátorok: Horváth Gideon; Süveges Rita; Zilahi Anna

www.aclim.hu
www.offbiennale.hu/2021/projects/aclim

Az ACLIM! a klímaképzelet felszabadítását hirdeti meg és a következő kérdésekre keresi a választ:
Megragadhatjuk-e az ökológiai válságot helyi jelenségeken keresztül? Milyen tudást képviselhet együtt egy ökológiai hálózatkutató, egy környezetpszichológus és egy képzőművész, és ez miként segíthet a jelenünk és a lehetséges jövőnk megértésében? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keres válaszokat az xtro realm művészcsoport által megalakított ACLIM! Klímaképzeleti Ügynökség. Az intézményben felfedezhető kutatásalapú munkák és tudományágakon átívelő elméleti anyagok a legégetőbb ökológiai kérdéseket dolgozzák fel.

A klímaválság árnyékában a helyzetünket újraértelmező lokális nézőpontok és az alternatív jövőképek keresése egyre sürgetőbb. Nemcsak az a kérdés, hogy fennmaradunk-e, hanem hogy milyen társadalmi keretek között. Az ökoszisztéma kizsákmányolását előidéző gazdasági és politikai érdekek nemcsak élőhelyünk tönkretételéért felelősek, hanem korlátozzák a társadalmi képzelőerőt is, amely kiutat mutathatna a zsákutcából. Az ACLIM! ügynökei azt képviselik, hogy a rögzült gondolkodási sémáinkat el kell vetnünk a klímaképzelet felszabadulása érdekében. Ehhez azonban új tudáseszményre is szükség van, amelyben a tudományosság mellett egyaránt helyet kaphat az intuíció, az érzelmi intelligencia, a testtapasztalatok összessége, a művészeti tudás vagy maga a párbeszéd. A tét otthonunk fennmaradása.

Megnyitó nyitvatartás:
április 23: 14.00 – 19.00
április 24: 12.00 – 19.00
április 25: 11.00 – 18.00

Nyitvatartás hétköznap:
szerdától péntekig: 16.00 – 19.00
Nyitvatartás hétvégenként:
szombat-vasárnap: 14.00 – 18.00

A kiállítás ideje alatt a járványügyi helyzetre való tekintettel nem szervezünk élő rendezvényeket, minden program online lesz elérhető. A kiállítás látogatásához az OFF honlapján lehet regisztrálni, az ehhez szükséges link az egyes programok oldalain hamarosan elérhető lesz. A kiállítótérben a hatályos jogszabályok betartásával egyszerre csak limitált létszámú látogatható lehet jelen, maszk viselése kötelező.