Blindage

Szolga Hajnal kiállítása

Igor Metropol (Budapest XI. Sztregova u. 1. IV. emelet)
2020. október 15 – 27

Megnyitó: 2020. október 14. 19:30
A kiállítást megnyitja Miklósvölgyi Zsolt

Finisszázs: 2020. október 26. 19:00
Performance: Tóth Kinga
Noise music: Public Reptile

Szolga Hajnal Kijárási tilalom és Bunker című analóg fotósorozataiból összeválogatott kiállítás, mely az ember és környezetének kapcsolatára fókuszál, vizuális narrációval társadalomkritikai üzenetet fogalmaz meg. Az ember által épített környezet posztindusztriális esztétikája és a hanyatló természet-atmoszféra reális ábrázolása egy apokaliptikus szcenáriót idéz.

A statikus fekete-fehér képek némaságba és mozdulatlanságba forduló hangulatot keltenek, egy társadalmi vagy környezeti katasztrófát követő állapotot feltételeznek, ahol a néző saját vizuális interpretációja során szabad utat kap a történet leképezéséhez.

Szolga Hajnal az Igor Metropol művészeti rezidencia programjának vendége, kiállítása összekapcsolódik a budapesti Fotóhónap programjával. Az egy hónapos tartózkodás alatt emellett új kísérleti fotófestményeket is készít, amelyek a fotólabor manuális munkafolyamatai, például fotogram technika, bleach eljárás és a képek festése, kollázsolása vagy éppen roncsolása.

A megnyitót követő alkotói hetek során a tér kiegészül, folyamatosan átalakul és újabb alkotások készülnek. A folyamat nyitott és látogatható hétköznaponként 14:00 – 19:00 óra között, vagy előzetes egyeztetés során más idősávokban is. +4917641730103