Budapest Art Fair 2010

Modern és kortárs kiállítás és vásár a Műcsarnokban

Nyitva tartás: 2010. november 25-28-ig
csütörtök-péntek: 11:00-20:00
szombat: 10:00-22:00
vasárnap: 10:00-19:00

Belépőjegy: 2.500,-
Nyugdíjasoknak, diákoknak: 1.500,-
Jegy katalógussal: 4.000,-
Katalógus: 3.000,-

http://www.budapestartfair.hu

A Budapest Art Fair idén modern, illetve kortárs képzőművészeti alkotásokat vonultat fel nemzetközi és hazai galériák közreműködésével.

Heroes Corner
Idén egy speciális – a Párizsi Biennálén debütált – installációs ötlet megvalósításával tucatnyi ország majd’ 30 galériája ad betekintést Közép és Kelet Európa művészeinek és galériáinak világába egy közös standon, méretben, technikában, hangvételben változatos összképet adva a régióról.

Rodchenko kiállítás
A Műcsarnok önálló termében rendezik meg az orosz fotográfia 20-as, 30as évét szemléltető kiállítást, a korszak legjobb fotósainak karakteres életművéből válogatva. 80 darab, eredeti negatívokról kézzel készített nagyítás érkezik erre a négy napra Budapestre. Az anyag konstruktivista részét Alexander Rodchenko és kortársai – Boris Ignatovich, Elizaveta Ignatovich, és Michael Prekhner adják. A riportműfajban, mely a korabeli magánélet, kultúra vagy a propaganda területeit mutatják Shaikhet, Evzerikhin, Shagin, Egorov vagy Markov-Grinberg munkáit láthatjuk.

Artmagazin Fórum – beszélgetések
Új pénzek a művészeti mecenatúrában.  Az elmúlt években az NKA-források mellett egyre nagyobb szerepet vállalnak magáncégek a hazai képzőművészeti élet működtetésében. A sokáig első fecskének számító Strabag mellett számos újabb cég, alapítvány alakította ki saját művészeti mecenatúráját. Hogyan működik? Milyenek a műpártoló cégek tapasztalatai? Hogyan alakítják ki támogatásukat?

Robert Capa és szerelme
Az Artmagazin olvasói már ismerik a Robert Capa körüli legendák visszásságait, és a gyönyörű, izgalmas Gerda Tarót, Capa fotós szerelmét is. Kinek a kezében volt a gép, amellyel a háborús fotográfia csúcsművének számító A milicista halála című fotó(sorozat) készült? Ilyen kérdésekről vitáznak a meghívott vendégek.

Alkoss te is! – Gyerekprogramok
Kreatív gyerekprogram 5-18 éveseknek A legizgalmasabb és legfrissebb kortárs művekkel ismerkedhetnek a résztvevő fiatalok interaktív, játékos formában, amit minden alkalommal alkotómunka követ, és a kreatív foglalkozásokon képzőművészeti technikákat, eljárásokat is kipróbálhatnak. A cél, közel kerülni a kiállítási tárgyakhoz, átélni a művészek munkamódszerét és ötleteit, de elsősorban, hogy a résztvevők élvezzék a játékot.

Budapest Art – Fair Bátor Tábor – jótékonysági csendes aukció
A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is folytatódik a Budapest Art Fair és a Bátor Tábor közös akciója, melynek során a gyerekek – művészekkel párban – festettek, s képeiket kiállították, melyekre lehetett licitálni. Az idei program azzal egészül ki, hogy a gyerekek a közös tárlatvezetés után kezdik meg munkájukat, mely akár egész éjszaka is tarthat, hiszen a fiatalok a múzeumban alszanak…

Tárlatvezetések
Idén új szolgáltatásként, infomediátor lesz látogatók segítségére, aki minden nap 14 és 20 óra között várja az érdeklődőket a The Age of Optimism – Rodchenko és kortársai kiállításon.
Szubjektív szombati tárlatvezetés
Három külön turnusban, Lévai Balázs, Réz András és Winkler Nóra tartanak, vállaltan személyes, szubjektív vezetéseket a szombati hosszú nyitvatartás egyik programjaként.

Filmek
Ki volt Rodchenko? A róla készült 25 perces portréfilmet – Alexander Rodchenko / Geniuses and Criminals of the passing Age – párhuzamosan, két külön boxban láthatják az érdeklődők a kiállítás termében.

A Szombat esti film+koktél keretében vetítik le az Untitled című filmet, mely egy felkapott new yorki kortárs galéria vezetőnője és egy fiatal, avant-garde zeneszerző szerelmi sztoriján keresztül mutatja be New York művészeti életét, galériások, művészek és gyűjtők viszonyát. A rendező, Jonathan Parker gyűjt is, a San Francisco-i absztrakt expresszionizmust, így belulről ismeri a közeget, amiről szellemesen mesél. A vetítés után művészekkel, galériásokkal, gyűjtőkkel, kurátorokkal kerekasztal- beszélgetés viszi tovább a film kérdéseit.

Budapest Art Fair+WAMP Special Selection = Múzeumshop
A design, amikor beleszeret a művészetbe. A WAMP tervezői csupa olyan ötlettel és munkával vesznek részt a vásáron, melyeket modern vagy kortárs mű inspirált. Minden, amit egy múzeumi boltban keresnénk – pólók, könyvek, mappák, gyűrűk, ruhák és táskák – magyar designerek keze alól.

Budapest Art Fair – Magyar fotó
Aukció a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeum javára. Az ország legfontosabb fotográfiai gyűjteményének megsegítésére a Fotóművész Szövetség tagjai ajánlották fel munkáikat jótékonysági árverésre. A zsűri által válogatott anyag a vásáron mutatkozik be, a Budapest Art Fair a kiállítási lehetőséggel támogatja a kezdeményezést.

Kiállítók:

2B Galéria

acb Galéria

Amadeus Művészeti Alapítvány

Bumbum

Colors Art Gallery

Dávidházy Antikvárium

Deák Erika Galéria

Dovin Galéria

Erdész Galéria

Földvári Antikvárium

G13 Galéria

Galerie Le Minotaure

Gilden’s Arts

H.C. LITTLE YELLOW

H.C. 7 PLANETS – Central House of Artists

H.C. ALMA

H.C. ANAID ART

H.C. ART-SLOVAR

H.C. ARTFIRA

H.C. BARBARIAN

H.C. BLACK SQUARE

H.C. BULART

H.C. DUPLEX/10m²

H.C. FOTOLOFT

H.C. GALERIA BB

H.C. GALERIJA FOTOGRAFIJA

H.C. GANDY GALLERY

H.C. HEPPEN TRANSFER

H.C. IVAN GALLERY

H.C. N Gallery

H.C. NA LENIVKE

H.C. PIES

H.C. PROSPE

H.C. RUSSIANTEAROOM

H.C. RUSSKIY MIR

H.C. TIFANA

H.C. VP-STUDIO

Inda Galéria

János Gát Gallery

Kálmán Makláry Fine Arts

Kárai Festmény Galéria

Kieselbach Galéria

Kisterem

Knoll Galéria

Magyar Fotográfiai Alapítvány

Molnár Ani Galéria

MONOLITH ARTSPACE

Művészház Galéria

Nemes Galéria

Párisi Galéria

Spiritusz Galéria

Várfok Galéria

Várkonyi Galéria

Videospace Galéria

Viktor L. Menshikoff Fine Art

VILTIN Galéria

Vintage Galéria