Centizés

A Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület Világosan itt áll! című kiállításának záróeseménye.

Időpont: 2013. január 12., szombat (előselejtező: 14.00, bajnokság: 16.00, eredményhirdetés: 18.00).

Program: A Corporation centizés-bajnoksága az intézmény előtti amfiteátrumban, az évszaknak megfelelően gázmelegítőkkel, forralt borral, forró teával.

Mi a centizés?

Ügyességi játék, amihez csak egy jó minőségű 8 m-es mérőszalagra van szükség.

A játékot a sportágban rendszeresített nyolc méter hosszú mérőszalaggal lehet játszani. A mérőszalagot egyik kézben tartva úgy kell a másikkal függőleges helyzetben egyre magasabbra húzni, hogy az ne törjön meg. Ha a szalag összecsuklik, a versenyző elveszíti a kört. Amennyiben a játékos úgy érzi, hogy az összecsuklás határán tart a felhúzással, a szalagot egy kézzel egyensúlyozva (másik kezét kinyújtva) az analóg beosztáson a maximális értéket a pályabíróval (vagy valakivel, aki jelen van) leolvasatja, majd egy mozdulattal, elakadás és megtörés nélkül, a fixáló szerkezet kioldásával visszajuttatja a tokjába. Érvényes eredmény csak a tökéletesen végrehajtott gyakorlat befejezésével jegyezhető. Egy kör addig tart, amíg a játékosok mindegyike háromszor próbálkozik. A legjobb eredményt elérő versenyző a győztes.

*

http://www.youtube.com/watch?v=sMZuuybzVQw

 

*