Check in Budapest 15.

Vizitorprogramok, előadások és kerekasztal beszélgetések az ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda szervezésében

A Check in Budapest vizitorprogram középpontjában az elkövetkezendő hónapokban a fotográfia áll.   Katherine Bussard, az Art Institute of Chicago társkurátora és Andreas Müller-Pohle, fotográfus és a European Photography magazin szerkesztője előadása

Időpont: 2010. február 11. (csütörtök) 19.00
Helyszín: Nessim Galéria (1061, Budapest, Paulay Ede utca 10.)

Az előadás nyelve angol. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Katherine Bussard, az Art Institute of Chicago társkurátora prezentációjában az általa 2005-ben elindított és kétévente megrendezésre kerülő On the Scene kiállítás-sorozatot mutatja be. Az Art Institue of Chicago 2009-ben egy új épületszárnnyal bővült (a Pritzker-díjas sztárépítész, Renzo Piano által tervezett Modern Wing-el), ahol az On the Scene kiállítás aktuális tárlatának keretében Jason Lazarus és Zoe Strauss helyspecifikus installációi is bemutatásra kerültek. Katherine Bussard előadásában elsősorban erről a két alkotásról fog beszélni.  

Andreas Müller-Pohle közelmúltban készült projektjeit, videomunkáit egy panelbeszélgetés keretében ismerheti meg a közönség. A beszélgetés során a résztvevők arra is kitérnek majd, hogy berlini nézőpontból milyennek látják a kortárs magyar fotográfiát. A beszélgetés résztvevői: Adamik Lajos (műfordító) és Pfisztner Gábor (műkritikus)

+++++++++++++

Katherine Bussard (Indiana, 1976) az Art Institute of Chicago fotóművészeti kurátora, a So the Story Goes: Photographs by Tina Barney, Philip-Lorca diCorcia, Nan Goldin, Sally Mann, and Larry Sultan című kiállítás kurátora és a kapcsolódó katalógus szerzője. Doktori disszertációját a közelmúltban védte meg a City University of New York-on. Értekezésének témája az utcai fotográfia volt; a Street Art, Street Life: From the 1950s to Now című kiállítás katalógusában egy ehhez kapcsolódó esszét publikált.  
Link:
http://www.artic.edu/aic/exhibitions/exhibition/scene

http://www.artic.edu/aic/exhibitions/exhibition/scene2

http://www.artic.edu/aic/exhibitions/exhibition/onthescene09

http://www.artic.edu/aic/collections/exhibitions/modernwing/

http://jasonlazarus.com/

http://zoestrauss.com/zoe.html

http://www.konradfischergalerie.de/FISCHER_FSartists.htm

Andreas Müller-Pohle (Brunswick, 1951) Berlinben élő fotóművész, 1980 óta a European Photography magazin szerkesztője. 1985 és 1994 között a European Photography Award tanácsadó testületének tagja. Vilém Flusser Die Schrift – Hat Schreiben Zukunft? (Az írás – Mi az írás jövője?) című művének kiadója, az Edition Flusser (1996) kiadványok, valamint az Eye-Mind (2005) fotóművészeti workshop alapítója. 1997-től 2004-ig az antwerpeni Higher Institute for Fine Arts vendégprofesszoraként dolgozott. Világszerte számtalan egyéni és csoportos kiállításon voltak láthatók művei, többek között Berlinben, Stockholmban, Rotterdamban, Párizsban, Rio de Janeiróban, São Paulóban, Philadelphiában, Houstonban, Shanghaiban és Kyotoban. Müller-Pohle a Reind M. De Vries European Photography Prize díjazottja (2001).  
Link:
http://www.muellerpohle.net/
http://www.european-photography.com/

http://www.eye-mind.com/

http://www.nessim.hu/kiallitasok/35

http://www.equivalence.com/

http://www.riverproject.net/

http://www.flusser.net/

+++++++++++++

Check in Budapest: 2008 őszétől az ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda nagyszabású programsorozatot indított, melynek keretében eddig már több mint negyven külföldi kurátor és kritikus kapott meghívást néhány napos budapesti tanulmányútra. A program célja, hogy műterem-látogatások és találkozók során minél több nemzetközi szakember ismerkedjen meg a hazai képzőművészeti közeggel és annak szereplőivel. A meghívott résztvevők nyilvános előadásokon és panelbeszélgetéseken mutatják be az érdeklődőknek tevékenységüket, szakmai elképzeléseiket és saját szcénájuk aktuális helyzetét.  
Link: http://www.acax.hu/index.php?pageid=154

A Check in Budapest fotográfiai fókuszú szakmai programjai 2009. december és 2010. márciusa között kerülnek megrendezésre, a Nemzeti Kulturális Alap Fotóművészeti Szakmai Kollégiumának támogatásával.   Az ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda a Ludwig Múzeum-Kortárs Művészeti Múzeum szervezeti keretében működik.

Kapcsolat:
ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda
ACAX | Agency for Contemporary Art Exchange
1065 Budapest, Nagymező utca 8. (kaputelefon 101, bejárat a társasház lépcsőháza felől)
Tel: + 36 1 501 4111 
Fax: + 36 1 501 4112
E-mail:
www.acax.hu