Check-in Budapest: Alfredo Cramerotti

Az ACAX Check-in Budapest nemzetközi kurátori vizitorprogramjának következő vendége: Alfredo Cramerotti, a wales-i MOSTYN igazgatója

2013. november 18. (hétfő), 18.00
Ludwig Múzeum, könyvtár (1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.)
Honnan jön a jövő?
– Alfredo Cramerotti előadása

Alfredo Cramerotti az idő, a tudás és a jövő gondolatát járja körül előadásában. Arra ösztönzi hallgatóságát, hogy feledkezzen meg androidjairól, tabletjeiről és számítógépeiről, s gondolja át, honnan is származik a jövő? Válasza szerint az emberemlékezet előtti múltból, amit régi történetekből (például újságokból) bármikor megismerhetünk. Ha egyszer feltártuk, a munka további része abban áll, hogy saját jövőnk kurátoraivá váljunk. Cramerotti szerint a kurátori ismeretek válnak a jövő alakításának eszközévé.

Az előadás nyelve angol.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A belépés ingyenes.

Alfredo Cramerotti író, kurátor, szerkesztő. Szerteágazó tevékenysége egyaránt érinti a televíziózást, rádiózást, újságírást, internetet, szimpóziumokat, fesztiválokat, kurátori kiállításokat és az intézményvezetést. Társkurátora volt a Manifesta 8-nak, a 2010-es Európai Kortárs Biennálénak, valamint a 2013-as 55. Velencei Biennálé maldív és wales-i pavilonjának. Wales elsőszámú kortárs képzőművészeti intézményének, a MOSTYN-nak a vezetője, s az ő nevéhez fűződnek az AGM Culture és a Chamber of Public Secrets utazóprojektek is. A Walesi Egyetem (Newport) Európai Fotográfia-Kutatási Központjának kutató-munkatársa, s az Intellect Books által megjelentetett Critical Photography sorozat szerkesztője.