Check in Budapest Marta Szymanskával

Az ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda kurátori vizitorprogramjának vendége:
Marta Szymanska, a łodz-i FOTOFESTIWAL Nemzetközi Fotográfiai Fesztivál művészeti koordinátora, aki a fesztivál kurátori és programszervezői gyakorlatáról tart előadást.

Időpont: 2010. november 22. (hétfő) 18.00
Helyszín: LudwigInzert (1085 Budapest, József krt. 70, a József körút és a Nap utca sarkán)

A következő FOTOFESTIWAL 2011. május 5. és 30. között kerül megrendezésre. A fesztivál programja három fő szekcióból áll:

* OUT OF LIFE: a Krzysztof Candrowicz and Nina Kassianou által kurált kiállítás a menekülés, az elszökés, az alternatív valóságok fogalmait tematizálja a kortárs kultúrában és társadalomban.

* OUT OF SPACE: a szekció keretében – a klasszikus múzeumi és galériaterekből kilépve – 10 köztéri projekt valósul meg Łódź utcáin és terein. A projektek a Fotofestiwal nemzetközi pályázatára beérkezett munkák közül kerülnek kiválasztásra, a legérdekesebb köztéri alkotás nyeri el a Grand Prix Fotofestiwal-t.

* OUT OF MIND: a kiállítás az őrület, a furcsaság, a különcség és az excentrizmus témái köré szerveződik; elsősorban a kortárs fotográfiában kutatva ezeket a magatartásmintákat. A tárlat kurátorai ugyanakkor történeti anyagokból is válogatnak (gyűjtemények, videoprojektek).

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Az előadás nyelve angol.

Marta Szymańska (1980) Łódź-ban él és dolgozik. 2010 júniusa óta a FOTOFESTIWAL International Festival of Photography in Lodz művészeti koordinátora. 2005-től 2008-ig a Foundation of Visual Education és a Łódź Art Center kiadványainak főszerkesztője volt, majd a łódź-i fotófesztivál projekt menedzsereként dolgozott. 2005 óta az Európa vezető fotóművészeti fesztiváljait reprezentáló Photo Festival Union szervezet koordinátora.

Link:
www.fotofestiwal.com