Common Jam 7. Budapest Crisisluxus

2019. szeptember 5. 18.00
2B Galéria (Budapest IX. Ráday utca 47.)

2013 óta augusztus végén, vagy szeptember elején, almaéréskor a művészcsoport a budapesti almafák érett gyümölcseit dolgozza fel. Szinte minden kerületben találunk olyan gyümölcsfát, aminek termése fogyasztható, ezeket térképezi fel a Common Jam projekt.

Képzőművészek és designerek dolgoznak azon, hogy a városi gyümölcs, mint közös ételünk ne csak művészeti kontextusba kerüljön, hanem olyan interaktív helyzetbe is, amivel a lehető legnagyobb nyilvánosságot érik el az alkotók.

A kiállításhoz tartozó dzsem csere események, a Street Fruit Bonbon, a fanzin kiadás mind az elvihetőség, a galéria falain kívül való megjelenés eszközei, amiket az alkotók bátran használnak a képzőművészet és design határterületein. Projektjeikben nagy hangsúlyt kapnak a design innovációk, mint például a dunsztosüveg, vagy éppen a porcelán státuszának megváltoztatása is.

Ebben az évben a Sziget Fesztivál, Art Zónájában mutatták be új társasjátékukat a Budapest Survivort, amiben utcai gyümölcsöt, Zero Waste és újrahasznosított ételeket lehetett nyerni. A matinéhoz minden játékos egy rögtönzött színpadi fellépéssel járult hozzá.

Ezt a Budapest Survivor játékot, és Crisisluxus menüt mutatják be most galéria körülmények között. A közönség részese lehet a 7. éve tartó városi gyümölcsszedés művészeti evolúciójának, játszhat, megkóstolhatja új innovációikat, és nem utolsó sorban kiállításként értelmezheti a galériatérben bemutatott új műveket: Boldizsár Zsuzsanna, porcelántervező, Fajgerné Dudás Andrea, festőművész, Karai GYörgyi, formatervező, Syporca Whandal, képzőművész munkáját.

A kiállítást Szabó Eszter Ágnes nyitja meg.
Utána játék és kóstolás.