Bebírók körkép

Déri Miklós kiállítása

2023. 07. 28. – 08. 27.
Salföld, Bányakert

Megnyitó: 2023. július 27. 19.00
A kiállítást megnyitja: Horváth Lídia és Birkás Dániel

Déri Miklós a Káli-medence egy jellegzetes pontján, Szentbékkálla határában 24 óra alatt kétóránként, a körpanorámát 30 fokos részekre osztva készített portréi a régióban élőkről – helyiek és bebírók kapcsolatáról szólnak.

A tavalyi Bebírók sorozat továbblépett egy másik formátumba, és folytatódik az a szál, ami az akkori kérdésfelvetésekkel elindult: a kapcsolat az ideköltözők és a helyiek között, a testek beszéde, az arcok tükre – és minden, amit mesélnek.

A képzőművészet a Kultháló bázisokon a látni tanulás művészetét jelenti, ahol a kortárs képzőművészet falait lebontva személyes közelségből, szokatlan intenzitással találkozhatunk a művészetekkel és a művészekkel.

A hétköznapok részévé váló képzőművészet a lokális adottságokból kiindulva, neves meghívottak közreműködésével az egyetemes felé törekszik, ahol a művészet velünk és általunk történik. A Bebírók kiállítás már 2022-ben óriási érdeklődést váltott ki a Bánya kertben, kifejező formájaként annak a párbeszédnek, amit a körülöttünk élők folytatnak.

A kiállítás egy hónapon keresztül, augusztus 27-ig látogatható a Bánya kert fás ligetében, a tanösvényen haladva.