(Fel)színre visz

online tárlatvezetés és kerekasztal-beszélgetés az Előhívás kiállítás kapcsán

Az online esemény, mely egy rövid tárlatvezetésre és egy kerekasztal-beszélgetésre invitálja a résztvevőket, a 2022. augusztus végén bezárt Előhívás / Emplotment kiállítás utóhangjaként szeretné tovább vinni a kiállítás témájához kapcsolódó gondolkodást.

Ennek előzménye az az esemény, amelynek során kísérletet tettünk a traumaforrások és traumafeldolgozás lehetőségeinek feltérképezésére különböző művészeti és pszichológiai perspektívákon keresztül. A februári beszélgetés résztvevői a (közösségi) színház, a szociodráma, valamint a performanszművészet oldaláról közelítik meg a kérdést, választ keresve arra, hogyan válhat a „színpadra vitel” (vagy színpadra állítás) a traumaforrások felszínre hozatalának eszközévé, illetve hogy ezek a performatív módszerek hogyan kapcsolhatók a kiállításon bemutatott művészi pozíciókhoz. Az esemény kapcsán a kiállítás microsite-jának bővülő tartalmáról is szó esik [elohivas.ludwigmuseum.hu].

◆ Az esemény első félórájában a kurátorok egy rövid virtuális térben történő tárlatvezetés keretében idézik fel a kiállítás főbb irányvonalait, ezt követően zajlik a kerekasztal-beszélgetés a vendégekkel.

◆ Tárlatvezetők: Feigl Fruzsina, Kálmán Borbála és Timár Katalin – az Előhívás / Emplotment kurátorai

◆ A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
• Barda Beáta (dramaturg, a Trafó Kortárs Művészetek Háza ügyvezető igazgatója)
• Horváth Kata (kulturális antropológus, Sajátszínház/Szívhangok társulat),
• Salamon Eszter (koreográfus, művész és előadó),
• Moderátorok: Kálmán Borbála és Timár Katalin, kurátorok

Az esemény a Ludwig Múzeum Zoom csatornáján követhető. A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni az alábbi linkre kattintva lehet:
https://us02web.zoom.us/…/reg…/WN_d6dP8d1MRmS6GLAF1XW3RA