Fenntarthatóság és kortárs művészet

Művészet, posztfordizmus és ökokritika

2010. március 19. péntek 17.00-20.00
Közép-európai Egyetem, Auditórium
belépés ingyenes

Ralo Mayer, Multiplex Fiction, 2008


A szimpózium globalizáció, ökológia és kortárs művészet metszéspontjára fókuszálva igyekszik megvizsgálni a posztfordista elmélet relevanciáját mind a környezetvédelem, mind a művészet területén.

A szimpózium egymást követő, a művészet, filozófia és környezettudomány képviselőinek kritikai beszélgetéseiből épül fel a következő sürgető kérdésekre keresve választ:

A koppenhágai csúcs bukását követően és a klímavédelmet övező egyre növekvő szkepticizmus ellenére mi lehet az előre mutató út?

Hogyan hatott a posztfordista gyakorlat elterjedése a művészek, a kulturális szervezők, a tudósok, valamint a környezetvédők munkájára?
Milyen módszerekkel tudnák a művészek a kapitalizmust kritizálni egy környezettudatos nézőpontból, amely a globalizáció komplexitását is figyelembe veszi?

Stephen Wright (művészet teoretikus, Párizs), Igor Stokfiszewski (kurátor/kritikus/drámaíró, Varsó), Branka Cvjeticanin (multimédia művész, Zágráb), Ralo Mayer (művész, Bécs), Maja és Reuben Fowkes (Translocal.org), Ruben Mnatsakanian és Alan Watt (Közép-európai Egyetem, Környezettudomány és Környezetpolitika Tanszék).

További információ: www.translocal.org/sustainability


Közép-európai Egyetem, Auditórium
Nádor utca 9. Budapest 1051