FreeDoc/Fotózás és aktivizmus/Kontakt Fotóművészeti Kurzusok

FFS Szerda: FreeDoc / Fotózás és aktivizmus / Kontakt Fotóművészeti Kurzusok – Ahol a művészet, az oktatás és az aktivizmus összeér
Csoszó Gabriella, Fotózás és aktivizmus tanfolyam résztvevői: Balogh Dina, Csata Judit, Palotás Ágnes, Börcsök Zsófia, Vörös Anna, Papp Dóra, Fábián Károly, Serfőző József, Várady István

2014. november 5. (szerda) 19:00
ArtBázis (1085 Budapest Horánszky u. 25.)

Hogyan válhat a fotós a társadalmi problémák iránti elkötelezett segítővé, aktivistává? Mi a szerepe a vizuális kommunikációnak, a dokumentációnak, a fotóriportnak a társadalmi kérdések megjelenítésében? Miként fotózzuk a nehéz, mély és érzékeny társadalmi témákat? Hogyan használhatók fel a képek hatékonyan a változtatás reményével?

Csoszó Gabriella a FreeDoc tapasztalataira építve 2013-ban indította el a Fotózás és aktivizmus című workshopot a Kontakt Fotóművészeti Kurzusok tanfolyam keretein belül. A tanfolyam együttműködésre épül, partnereik A Város Mindenkié csoport, a hajléktalan emberek és szövetségeseik önszerveződése, akik az egyenlőségen alapuló társadalomért küzdenek.

A tanfolyamon ingyenes tanulási lehetőséget biztosítunk A Város Mindenkié csoport több önkéntes hajléktalan aktivistájának, akik együtt tanulnak a többnyire középosztálybeli, jobbsorsú, további jelentkezőkkel. A hajléktalan aktivisták előadói, oktatói és résztvevői, diákjai is a tanfolyamnak, fontos elveket és szempontokat adva a képi reprezentáció elvéhez, a sztereotípiák felismeréséhez és elkerüléséhez.

Csoszó Gabriella