Gallery by Night 2022

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója 1991 óta évente egyszer megrendezi a Gallery by Night című kiállítássorozatot, amelynek során a Stúdió hétfőtől péntekig minden éjszaka nyitva tart. A közönség naponta más-más FKSE tag erre az alkalomra tervezett munkájával, projektjével találkozhat.

Az egy estés pop-up kiállítások vagy események tükrözik a szervezők éppen aktuális érdeklődéseit, hiszen a forma lehetőséget ad ezeknek az ötleteknek a megvalósítására. Ezeken az estéken a jelenlét felfokozott módon egyedi és megismételhetetlen.

Az idei Gallery by Night koncepcióját és programját a vezetőség tagjai szervezik meg. Motivációjuk egyik forrása, hogy az elmúlt években végzett, a Stúdiót működtető főleg operatív feladataik mellett szükségesnek tartják kreatív energiáik kibontakoztatását is.

Ebből kifolyólag az idei egyhetes programsorozat könnyed eseményekből, egymástól eltérő tematikájú, főleg közösségteremtő programokból áll, amelyek leképezik a vezetőségi tagok számára releváns témákat és kérdéseket. Lesz szó a szerelemről, közösségi együttlétről, zenéről, de a művészetről is.

Programbontás:

2022. 09.12. (hétfő) 20.00
Forgolódási tendenciák
kiállító művész: Varju Tóth Balázs
kurátorok: Horváth Mátyás, Seress Anna

2022. 09.13. (kedd) 20.00
Díj-spirál
Idén először adjuk át a Díj-Spriált, melyet azon képzőművészek kapnak, akik 2022 részesültek már képzőművészeti díjazásban. A díjazottak egy egyedileg készített Enyedi Zsolt oklevelet, illetve egy Vidra Réka által tervezett díjat vehetnek át.
kurátor: Hajdú Levente

2022. 09.14. (szerda) 20.00
Art and Romance
Az exkluzív romantikus vacsorát egyedülálló, művészethez közeli barátaink számára hívjuk életre. Az esemény szigorúan nem a speed date műfajába tartozik, hanem művészeti performansz, amelyben csatornákat nyitunk meg a mágia, a klasszikus romantika és legendás Fkse tagok segítségével. Ahhoz, hogy elindulhasson a show, meg kell találnunk Titeket. Jelentkezz itt: https://forms.gle/gNw453BKk4gesYzv7
Töltsd ki a kérdőívet, hogy kisorsolhassuk a párod. Egy szabály van: legyél páratlan!
kurátorok: Hitka Lili, Petrányi Luca

2022. 09.15. (csütörtök) 20.00
Együttalvás
Az FKSE egy estére közös alvásra invitál, hozd a paplanod, a takaród, a párnád, a hálózsákod, ami neked kényelmed és aludjunk együtt a galériatérben. A művészet is szeret együtt aludni, de mi csak tényleg aludnánk már végre egy jót. Együtt. Vagyis ágyat vetnénk, hallgatnánk pár rémtörténetet, meg estimeséket, talán egy kis németromantikát is. Megszámoljuk a plafon sarkait, fogat is mosunk, aztán álomra hajtjuk a fejünket. Másnap pedig megbeszéljük miket is álmodtunk. Jóéjt!
felolvasó: Zemlényi-Kovács Barnabás
kurátor Zsoldos Anna

2022. 09.16. (péntek) 20.00
60+ Fesztivál
1 perces koncertek
kurátor: Kophelyi Dániel