Gyenis Tibor: You are here

Könyvbemutató és kerekasztal-beszélgetés

2020. november 5. 18.00
Mai Manó Ház (Budapest VI. Nagymező u. 20.)

Gyenis Tibor képző- és fotóművész You are here című könyve az elmúlt 20 év munkáiból válogat. A fotográfiákból valamint az egyedi faragással és véséssel módosított fotótárgyakból álló kötetet Baki Péter szerkesztette és Gerhes Gábor tervezte. A szépirodalmi bevezetőt Garaczi László írta.

A könyvben szereplő mintegy 50 darab fotó a geometria és a tájkép viszonyának keresztmetszetében jött létre. Gyenis Tibor tájban végzett beavatkozásai, kihelyezett tárgyai, geometrikus megfontolások mentén hozzák létre a fotózás során létrejövő képeket. A felkasírozott fotók hordozóanyagának megfaragása, adott részeinek kimetszése, hasonló formai sajátosságok mentén jön létre.

A Fotóhónap 2020 részeként, a Mai Manó Ház Napfényműtermében egy kerekasztal-beszélgetés keretén belül kerül bemutatásra a kötet, amelyen Baki Péter (a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója), Gerhes Gábor (képzőművész, a kötet tervezője), Garaczi László (író, a You are here előszavának szerzője) és Gyenis Tibor képzőművész vesznek részt.

A fotóalbumot a könybemutató napján kedvezményes áron, 9.500,- Ft. helyett 6.000,- forintért lehet megvásárolni a Mai Manó Könyvesboltban.

Regisztrálni a programra a e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Könyvbemutató – november 5. A programon való részvétel ingyenes.

A könyvbemutatón való részvétel és a kiállítás látogatása az ismert járványügyi szabályok betartása mellett zajlik, gyakori fertőtlenítéssel és a 1,5 méteres távolság betartásával, kötelező maszkviseléssel teremtünk biztonságos környezetet a látogatóink számára.