Hórusz Archívum

Kardos Sándor előadása

Kardos Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, rendező, fotográfus, a Magyar Operatőrök Társaságának vezetőségi tagja évtizedek óta gyűjti és rendszerezi a több ezer, főként privátfotókból álló gyűjteményét, a Hórusz Archívumot. A gyűjtemény jelentőségét az adja, hogy nem csupán a privátfotók jellegzetes, témáik alapján kategorizálható és rendszerezhető fényképeiből áll, hanem főként a médium sajátosságából fakadó esetlegességek, a fényképkészítőket érintő véletlenek és a szándékosan elkövetett, utólagos képi beavatkozások is megjelennek benne. A Hórusz Archívum emblematikus fotóiból válogatott, vetített képes előadás betekintést enged egy ritkán látott gyűjtemény rejtelmeibe.

Capa Központ, Project Room (Budapest VI. Nagymező utca 8.)
2019. december 2. (hétfő) 17.30 óra
Az eseményen való részvétel ingyenes.

A Capa Központ a Project Room termében rendezett kiállításaihoz Project Room+ címmel indított előadás-sorozatot 2017-ben. A meghívott előadókat arra kérjük, hogy az aktuális kiállítások témáihoz, teoretikus felvetéseihez lazábban-szorosabban kapcsolódva, a saját kutatásaikról, diszciplínájukról tartsanak egy-egy, a fotográfusok számára is inspiráló és a praxisukba építhető előadást.

A hibáinkkal együtt

A hiba csak akkor hiba, ha annak értékeljük. Attól függően, hogy milyen a lelki alkatunk vagy épp milyen szellemi, fizikai hatás alatt állunk, ugyanazt a dolgot számtalanféleképp megélhetjük. A hibáinkkal együtt című kiállítás képei kétféleképp értelmezhetőek. Technikai értelemben hibás fényképeket jelentenek, míg tematikus értelmezésük az (ön)elfogadásra utal. A két alkotó, A Fehér Vera és Altnőder Emese a fényképezőgép különböző funkcióit (ki)használva hozza létre egy egyszerre hétköznapi és különös világ többrétegű és többértelmű képeit.

Gellér Judit kurátor

A kiállítás ingyenesen megtekinthető:
2019. november 12. – 2020. január 6.
mindennap 11 és 19 óra között.
Ünnepnapokon zárva.
Capa Központ – Project Room
Kurátor: Gellér Judit
Alkotók: A Fehér Vera, Altnőder Emese