igaz táj

budapesti záróesemény

2023. november 23., 18:00-21:00
Lehetőségek tere, 1083 Budapest, Práter u. 63.

A független képzőművészeti tanszék igaz táj, diszkurzív terek a Balaton-felvidéken című projektje 2023. májusától 109 napon át 13 projekt résszel és 44 eseménnyel volt jelen a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program sorozatában. A legkisebb tanúhegynél lévő jelenréten és környezetében megvalósult projektben képzőművészek, kutatók, színészek és a f***k network tagjai vettek részt. Többen a résztvevő településekre – Hegyesd, Káptalantóti, Monostorapáti, Tapolca, Zalahaláp – költöztek, együtt éltek a helyiekkel, részt vettek a mindennapi életben.

A budapesti záróeseményen bemutatásra kerül az igaz tájról készült dokumentumfilm. Beszélgetések kontextualizálják a kulturális főváros láthatóságát, a megvalósultak mellett a meg nem valósult projekt részeket és a részvételen alapuló művészeti aktivitások kihívásait.

Az eseményen hegyesdi lakosok is részt vesznek.

Az igaz táj projekt résztvevői: Aknai Katalin, Balla Zoltán, Csapó Júlia, Deme Felícia, Drótos Dominika, Fábián Luca, Farkas Andrea, Fehér Virág, Frazon Zsófia, Gróf Ferenc, Keszeg Anna, Kiss-Végh Emőke, Kovács Gyula A., Monhor Viktória, Ördög Tamás, Poór Dorottya, Pszota Dalma, Szabó Eszter Ágnes, Sztefanu Marina, Teleki Emma,
projektvezető: Menesi Attila.

program:

18:00
bevezető
Hegyi Dóra

18:20
Láthatóság és reprezentáció: kulturális főváros, Kultháló bázisok, kortárs képzőművészet
Adrián Szabolcs, Hegyesd alpolgármestere, Nagy Krisztián, a VEB 2023 projektmenedzsere
a beszélgetést vezeti: Menesi Attila

19:00
Mi nem valósult meg az igaz tájban?
Frazon Zsófia, Keszeg Anna, Pszota Dalma
a beszélgetést vezeti: Hegyi Dóra

19:20
igaz táj dokumentumfilm bemutató

19:40
A független képzőművészeti tanszék közösségi aktivitásai
Kovács Gyula A., Menesi Attila, Sztefanu Marina
a beszélgetést vezeti: Árva Judit

Az est folyamán színházi akció a Dollár Papa Gyermekei, Lehel Vilmos, Ördög Tamás, Rákos Olivér és Tarjányi Liza részvételével.