ikOn nap 2010

Műcsarnok előadóterem és Bistro
2010. február 4. (csütörtök) 16-22 óráig

Az ikOn nap 2010 programja:

A kerekasztal-beszélgetések témája:

A pályáról alkotott kép, a vágyak, a lehetőségek és a várható eredmények között feszül, és dinamikusan alakul a generációs és egyéni személyes tapasztalatok függvényében. A kerekasztal-beszélgetéseken ezt a képet szeretnénk egy kicsit közelebbről vizsgálni.

Az első beszélgetés a Kisképző diákjaival, azt a helyzetet járja körül, hogy a pályaválasztás során milyen motivációs tényezők játszanak szerepet, milyen elképzeléseket, reményeket fűznek a diákok a „művész-léthez”, milyen lehetőségeket látnak benne, miben látják hátrányait. A második (pályájuk derekán lévő művészekkel folytatott) beszélgetés a diákok álláspontjára reflektálva, onnan indulva vezetne el a művészi „túlélési” technikák, a hétköznapi életstratégiák területére, mely kérdések az m.ikOn interjúk során újra és újra visszatértek. Nem a konkrét megélhetés és finanszírozás mikéntjeivel szeretnénk foglalkozni, hanem a szellemi, érzelmi motivációra és a „miért”-ekre kívánjuk helyezni a hangsúlyt.

A beszélgetések során a személyes elképzelésekre szeretnénk fókuszálni, elkerülve a művész lét heroizálásának és a felmagasztalásának csapdáját.