Itt a Jereván Rádió

Új Budapest Galéria (1093 Budapest, Fővám tér 11–12)
2015. december 4. 19:30 – 21:00

Online adás: http://stream.tilos.hu/radioyerevan.m3u

Az MKE Intermédia Tanszékének produkciója, a műsor tartalmát a következő hallgatók alkották és szerkesztették: Birkás Mónika, Demeter Dávid, Gutema Dávid, Kamondi Gabriella, Katona Norbert, Kovács Gyula, Mikulán Dávid, Puskás Ria, Simon Klára,  Svicevic Jila, Szapu Dániel, Zsadányi Hajnalka

Az adás az azonos című workshop záróeseménye, melyet Németh Hajnal vezetett.
Közreműködő: Nikolaus Gerszewski
Technikai munkatárs: Tanka István.

Az egyestés kiállítás egy tér-, és hanginstalláció formájában egy rádióhallgatásra tervezett enteriőrrel szolgál. Az adás tartalma a következő kritériumok alapján valósult meg:

„Találjuk ki újra a rádiót, egy új formában. Nem kereskedelmi vagy független, nem aktivista, ellenzéki, kulturális vagy alternatív rádiót tervezünk. Nem szolgáltatásban gondolkodunk. Nem a szokványos értelemben szeretnénk rádiót létrehozni, éppen ellenkezőleg, teljesen formabontó módon, legyen szó akár valamilyen műsor szerkesztéséről vagy dekonstrukciójáról, rádiójátékról vagy anti-rádiójátékról, zenéről és zajról, élő vagy felvett anyagról.”

Az installáció terében az adás keretében előadásra kerül Nikolaus Gerszewski Cycle for Portable radios and Other Devices (2012/15) című zenei darabja.