Junior Prima díj – képzőművészet

Első alkalommal adták át a 30 éves kor alatti tehetségeknek adott, hétezer euróval járó képzőművészeti Junior Prima díjakat hétfőn a Művészetek Palotája különtermében. A Prima Primissima díj létrehozói által alapított elismerést négy fiatal szobrászművész, két fotóriporter, két médiaművész és két festőművész vehette át.

„Nem elég egy egész életpályával, több évtizedes kiemelkedő szakmai tapasztalattal rendelkező tudós, művész, alkotó magas szintű elismerése ahhoz, hogy elégedetten hátradőljünk” – fogalmazott a díjátadóra írt levelében az elismerés társalapítója, Peter Munk. A kanadai üzletember hozzátette: „fel kell karolni a fiatalokat, akik majd hosszú és sikeres pályájuk során maguk is példaképpé válhatnak. Erkölcsi és szakmai megbecsülést, anyagi támogatást nyújt számukra ez a díj. Nem más ez, mint befektetés a jövőbe”.

A Junior Prima díj 2008-as díjazottjait Féner Tamás Prima Primissima-díjas fotóművész, az MTI munkatársa, Sváby Lajos Prima Primissima-díjas festőművész és Schrammel Imre Prima Primissima-díjas keramikusművész – a legendás versenylovat, Kincsemet ábrázoló Junior Prima és Prima Primissima díjak alkotója – választotta ki.

Az elismerést Bácsi Róbert László fotóriporter, Kerezsi Nemere szobrászművész, Komlovszky-Szvet Tamás szobrászművész, Kovalovszky Dániel fotóriporter, Mécs Miklós Pál médiaművész, Majoros Áron Zsolt szobrászművész, Rabóczky Judit Rita szobrászművész, Rácz Márta médiaművész, Soós Nóra festőművész és Szűcs Levente festőművész vehette át a zsűri tagjaitól.