Katalizátor-díj 2014 – felhívás

2.000.000 Ft a szakmai minimumért

A Katalizátor-díj idén teljesen átalakul! Itt az alkalom, hogy te mondd meg, mire költse a tranzit.hu a Katalizátor-díj költségvetését! Az idei év hívószavai az önkormányzatiság és a szakmai minimum: bármilyen kortárs képzőművészeti szereplő jelentkezhet egy maximum 2.000.000 Ft költségvetésű projekt ötletével, amely a kortárs képzőművészeti szakma önrendelkezését segíti elő. 2014. december 15-ig küldd el projekt javaslatodat az  címre!

A tranzit. hu 2010-ben alapította a Katalizátor-díjat, hogy évente felhívja a figyelmet a magyarországi kortárs művészeti színtér azon szereplőire, akik tevékenységükkel katalizátor szerepet betöltve segítik a kritikai gondolkodás és gyakorlat kibontakozását.

Idén szakítunk azzal a hagyománnyal, hogy már elindított vagy befejezett projekteket díjazunk egy zsűri döntése alapján. A díjjal most egy kollektív alkotói/gondolkodási folyamatot szándékozunk beindítani, és az ebből kibontakozó közös projekt megvalósulását tesszük lehetővé. Olyan projektek kidolgozására várunk ötleteket, amelyek a kortárs képzőművészeti szakma önrendelkezését segítik elő.

Bármilyen kortárs képzőművészeti szereplő (művész, kurátor, munkacsoport stb.) jelentkezhet egy maximum 2.000.000 Ft költségvetésű projekt ötletével. Ez lehet nyugdíjpénztár, tv-csatorna, segélyalap, kiadvány, plakát akció stb. – további inspirációként lásd a tranzit.blog.hu Szakmai minimum című cikksorozatát.

2014. december 15-ig küldd el projekt javaslatodat az  e-mail címre, amely tartalmazzon egy maximum 1.500 karakter terjedelmű leírást (cím, megvalósítás műfaja, illetve formája, költségvetési keret) és egy maximum 10 Mb méretű képanyagot vagy egy maximum 1 perces videót.

Az projekt ötleteket 2014. december 19-én egy évbúcsúztatóval egybekötött részvételi fórum keretében vitatjuk meg. A beküldött ötleteket az ötletgazdák néhány percben prezentálják, majd a jelenlévők – a résztvevők és az érdeklődők – kiválasztják azt a minimum 5, maximum 10 ötletet, amelyek megvalósulását leginkább támogatják. A fórumon már keressük a közös nevezőt és az egymást erősítő irányokat a javaslatok között.

A Katalizátor-díj 2014 (pályázat) felhívása és a teljes folyamat: http://hu.tranzit.org/hu/katalizator-dij/0/2014-12-19/kataliztor-dj-2014